Hlavní obsah

Zlín - Sparta 2:4Michálek dvěma góly pomohl k výhře Sparty

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Z. Michálek 0 : 1
28. Forman 0 : 2
29. Okál 1 : 2
43. Bukarts 2 : 2
45. Z. Michálek 2 : 3
53. Pech 2 : 4
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté pražské Sparty vyhráli v 37. kole extraligy na ledě Zlína 4:2 a připsali si čtvrté vítězství z posledních pěti zápasů. Dvěma góly k tomu přispěl obránce Zbyněk Michálek, který ve 45. minutě zaznamenal i vítěznou trefu. Berani neuspěli po dvou výhrách za sebou.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Před zlínským brankářem Liborem Kašíkem bojují jeho spoluhráč Martin Matějíček a útočník Sparty Andrej Kudrna.

Článek

Pražané zahrozili hned po úvodním buly, kdy po Pavelkově střele dorážel Forman, který trefil jen boční síťku. V deváté minutě při hře čtyř proti čtyřem zahrozil domácí Popelka, ale i jeho ráně chyběla přesnost. Těsně nad mířil i Šťastný. Největší šanci úvodní dvacetiminutovky měl hostující Klimek, který pálil už skoro do prázdné branky, gólman Kašík se ale hbitě proti jeho pokusu přemístil a zasáhl ramenem.

Začátek prostředního dějství byl v režii Sparty. Ta nejdříve trefila břevno Kašíkovy branky a v čase 23:15 při Honejskově vyloučení už otevřel skóre přesnou střelou od modré čáry Michálek. Za další čtyři minuty už to bylo o dva góly. Sedláčka obral o puk Pecha, jenž předložil Formanovi kotouč před prázdnou branku.

Krátce na to se naskytla přesilovka i Beranům a za necelou minut od trefy Formana se radoval i Zlín. Honejsek ukázkově našel mezi kruhy Okála, který svou tečí překonal Laca. Vyrovnat mohli Ondráček s Kubišem, ale nestalo se tak. V závěru třetiny dostal pas za obranu Pražanů Roberts Bukarts, jenomže se vystavil do ofsajdu.

V úvodu závěrečné třetiny si Sparta zavařila. Krátce po sobě putovali na trestnou lavici Pech se Švrčkem, a ačkoli si Berani v bezmála dvouminutové přesilovce nevytvořili žádnou šanci, v samém závěru dvojnásobné výhody prošla do sítě rána Robertse Bukartse.

Nerozhodný stav však nevydržel dlouho. Ve 45. minutě dostal před branku puk Michálek, který přesnou ránou zavěsil pod horní tyč. Klid dal hostům sedm minut před koncem Pech, jenž obral Freibergse o puk ve středním pásmu a v samostatném úniku prostřelil Kašíka. Sparta už si náskok pohlídala.

37. kolo hokejové extraligy:
Aukro Berani Zlín - HC Sparta Praha 2:4 (0:0, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 29. Okál (Honejsek, Freibergs), 43. Roberts Bukarts (Nosek) - 24. Z. Michálek (P. Vrána, J. Hlinka), 28. Forman (Pech), 45. Z. Michálek (P. Vrána), 53. Pech. Rozhodčí: Hradil, Kika - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:1. Diváci: 5019.
Zlín: Kašík - Nosek, Freibergs, Matějíček, Žižka, Řezníček, Valenta, Ferenc - Kubiš, D. Šťastný, O. Veselý - Okál, Honejsek, Roberts Bukarts - J. Ondráček, P. Sedláček, Klhůfek - Popelka, Fryšara, Illo. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.
Sparta: J. Laco - Piskáček, Švrček, Ďaloga, Kalina, Z. Michálek, T. Pavelka, J. Mikuš - A. Kudrna, P. Vrána, Říčka - Forman, Pech, Klimek - Jarůšek, J. Hlinka, Uher - Pšenička, Černoch, Rousek. Trenéři: F. Výborný, J. Nedvěd a Janeček.

Reklama

Související témata: