Hlavní obsah

Ruský hokejista Malkin je už Tučňákem

PITTSBURGH

Nadějný ruský hokejista Jevgenij Malkin je definitivně hráčem Pittsburghu Penguins. O dohodě informovaly v úterý klubové stránky Tučňáků. Tříletý nováčkovský kontrakt je na maximální částku 984 200 dolarů, pokud Malkin získá všechny bonusy, může si za sezónu vydělat až téměř čtyři milióny dolarů.

Článek

Kontrakt je podobný tomu, který před rokem podepsal Malkinův kamarád a hvězda Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin. Ten získal trofej pro nejlepšího nováčka minulé sezóny.

Devatenáctiletý Malkin v polovině srpna dramaticky opustil tréninkový kemp Magnitogorsku v Helsinkách a se svým agentem zamířil do USA. Zástupci nadějného centra poslali ruskému týmu výpověď, což podle ruského práva umožňuje komukoliv během dvou týdnů skončit v zaměstnání. Poslední tři týdny se Malkin připravoval s dalšími hráči NHL v Los Angeles, o víkendu se přesunul do Pittsburghu.

Magnitka chystá žalobu

Urostlý útočník odehrál poslední ročník v ruském Metallurgu Magnitogorsk, jehož byl nejproduktivnějším hráčem a v ligovém bodování skončil se 47 body ze 46 utkání na třetím místě. Odchod do NHL mu před minulou sezónou zmařila chybějící dohoda o přesunech hráčů mezi NHL a Ruským hokejovým svazem. Malkin se rozhodl ještě rok zůstat doma a lépe se připravit na svůj start v zámoří.

Magnitogorsk se s odchodem svého nejlepšího hráče nehodlá smířit a hodlá Pittsburgh žalovat. Stejný krok před rokem zkoušel Washington v případě Ovečkina, ale americký soud smetl žalobu ruské strany ze stolu.

Pittsburgh patří v posledních letech k nejhorším celkům NHL, poslední čtyři sezóny skončil poslední v Atlantické divizi. Příchod Malkina může být pro klub vzpruhou, společně se Sidney Crosbym mají Tučňáci zabezpečený post centra na několik let.

Reklama

Související témata: