Hlavní obsah

Haase čeká ve čtvrtfinále Davyděnko

Mezi osm nejlepších tenistů na US Open si už proklestili cestu Němec Tommy Haas a Rus Nikolaj Davyděnko. Pro oba je to úspěch, který dnes jeden z nich ještě navýší účastí v semifinále.

Článek

Tommy Haas, momentálně šestnáctý hráč žebříčku ATP, se letos dočkal po dlouhém půstu hned tří slušných úspěchů. Němec si odvezl trovej z Delray Beach, Los Angeles a Memphisu a na svém kontě má i tři semifinálové účasti z Dauhá, Halle a Houstonu. Na nejprestižnějších podnicích se mu zatím moc nedařilo, což si ovšem zatím vynahrazuje na posledním grandslamovém turnaji sezony. Rodák z Hamburku zde hladce prošel do třetího kola; nejdříve porazil Rusa Kuzněcova a poté Nizozemce Sluitera. Jeho dalším soupeřem byl domácí Robby Ginepri, se kterým dokázal zvítězit až v tiebreaku pátého setu. Naprosto stejným způsobem poté porazil i velmi slušně hrajícího Rusa Safina v osmifinále a podruhé v kariéře tak okusí příchuť newyorského čtvrtfinále.

Davyděnko, sedmý nasazený hráč na turnaji, po loňské zlomové sezoně zažívá další skvělý rok. Mezi nejlepší osmičku postoupil letos už dvanáctkrát, přemožitele nenašel na turnajích v New Havenu, Poertschachu, Sopotech a jako poražený finalista skončil v Bastadu a Estoril. Zahrál si i čtvrtfinále na dvou grandslamech, ale jak v Austrálii, tak ve Francii se mu postoupit do semifinále nepodařilo. Dnes se pokusí o reparát na dvorcích ve Flushing Meadows. Turnajem zatím prochází velmi suverénně. V prvním kole porazil Paraguayce Delgada, poté mu na kurtu skrečoval Francouz Mahut a ve třetím zápase doslova smetl z kurtu Poláka Kubota. V osmifinále byl pasován do role mírného outsidera proti Britovi Murrayovi, díky perfektnímu výkonu ale dokázal zvítězit.

Dnes je podle bookmakerů společnosti bwin Davyděnko mírným favoritem, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.47. Věříte-li německému tenistovi, potom si vsaďte na jeho postup do semifinále - kurs je 2.32.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články