Hlavní obsah

Třinec - Ml. Boleslav 5:1Třinec obrátil zápas s Mladou Boleslaví a počtvrté v řadě vyhrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Urban 0 : 1
27. Vlach 1 : 1
35. Kovařčík 2 : 1
37. Svačina 3 : 1
54. Růžička 4 : 1
59. Dravecký 5 : 1
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince potvrdili dobrou formu z poslední doby a v pátečním utkání 39. kola extraligy vyhráli nad Mladou Boleslaví jasně 5:1. V utkání sice prohrávali, ale ve druhé a třetí části hry skóre pěti zásahy otočili a připsali si čtvrtou výhru v řadě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Třinecký útočník Vladimír Dravecký (druhý zprava) oslavuje se spoluhráči gól

Článek

Hostům se povedlo soupeře překvapit aktivním nástupem. Středočeši začali svižně a s otevřeným hledím a Hrubec takřka zázračně bruslí zhatil gól extřineckému Orsavovi. Boleslav nezastavilo ani oslabení. I ve čtyřech vyrazili do brejku a Urban ve třetí minutě doklepl do sítě vyraženou střelu Klepiše.

Boleslavští měli i další příležitosti, které stály za to. Hrubec ještě v první desetiminutovce zlikvidoval gólové situace Žejdla a Valského. Domácí začínali otěže přebírat v závěru první části. Z tlaku Polanského formace mohl srovnat její lídr, ale zblízka minul odkrytou branku.

Třinec i ve druhé třetině hladově kroužil okolo boleslavské branky. Před Maxwellem přihořívalo, ale hostující brankář zneškodnil i sólový výpad střelce Růžičky. Místo vyložené šance tak gól padl skoro "z ničeho". Vlach jemně hokejkou změnil směr Linhartovy střely od modré čáry a puk proklouzl Maxwelllovi po ledě za záda.

Třinec udával tempo hry, ale velké možnosti byly na obou stranách. Svačinu vychytal Maxwell, Orsava uháněl sám na Hrubce, který ale jeho bekhendový pokus vykryl. Maxwell však v 35. minutě za vlastní brankou nepřesně rozehrál. Chmielewski mu sebral kotouč a Kovařčík po jeho příhře zblízka zavěsil.

Okamžitou odpověď mohl zosnovat opět Orsava, ale ani jeho druhé sólo s bekhendovým zakončením nemělo úspěch. Svačina naopak vzápětí zády ke gólmanovi tečoval Linhartovo nahození tak šťastně a přesně, že puk po odrazu o obě tyčky zapadl do branky.

Hosté se přesto v závěru ještě nadechli. Celou třetí část měli blízko ke kontaktnímu gólu, jenže Lenc v největší šanci orazítkoval jen tyč. Boleslavské snaze dal ránu z milosti v 54. minutě po rychlém protiútoku Růžička a byl to už jeho 23. gól sezony. Výhru pátým gólem ze sóla přizdobil ještě Dravecký a hostům připravil pátou porážku z posledních šesti utkání.

39. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 5:1 (0:1, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 27. R. Vlach (Linhart), 35. O. Kovařčík (Chmielewski), 37. Svačina (Linhart, Martin Růžička), 54. Martin Růžička (M. Kovařčík), 59. Dravecký (Hrňa, Linhart) - 3. Urban (Klepiš). Rozhodčí: Pavlovič, Šír - D. Klouček, Komárek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4061.
Třinec: Hrubec (3. - 5. Hamerlík) - Adámek, Krajíček, Roth, Linhart, D. Musil, Kovář - Martin Růžička, Marcinko, Svačina - Hrňa, R. Vlach, Dravecký - Cienciala, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski. Trenéři: Varaďa a Zadina.
Mladá Boleslav: Maxwell - J. Říha, Jan Hanzlík, Eminger, Němeček, Kotvan, Dlapa - Valský, Orsava, Žejdl - Kousal, P. Musil, Klepiš - Lenc, Holík, Pacovský - M. Procházka, Urban, Pabiška. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Reklama

Související témata: