Hlavní obsah

Třinec - Brno 2:5Brno vyhrálo v Třiinci i díky dvěma gólům v jednom oslabení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Erat 0 : 1
21. Erat 0 : 2
22. Čermák 0 : 3
23. Nečas 0 : 4
25. Polanský 1 : 4
32. Vlach 2 : 4
58. Krejčík 2 : 5
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Brna zvítězili v úvodním utkání závěrečné čtvrtiny základní části extraligy v Třinci 5:2 a zaznamenali už osmou výhru v řadě. Mistři se Ocelářům utrhli v nástupu do druhé části, v níž třemi góly během tří minut zvýšili na 4:0. Dva góly dal Martin Erat, Leoš Čermák s Martinem Nečasem navíc dokázali skórovat během jednoho oslabení. Třinec po čtyřech vítězstvích nezabodoval.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Brna se radují z gólu v Třinci.

Článek

Bitva dvou týmů s nejlepší aktuální formou se naplno rozhořela po úvodní zahřívací desetiminutovce. Pak z počínajícího náporu Třince vypadla Růžičkova rána do tyčky, ale skóre otevřeli hosté, kteří v přesilovce dokonale vyšachovali třinecké kvarteto a Erat zblízka zasunul puk do prázdné branky.

Opravdovou pohromu Kometa na soupeře, který se musel vypořádat s neúčastí Adamského či Krajíčka, seslala v nástupu do druhé části. Než se Třinečtí nadáli, prohrávali vysoko 0:4. Opět Erat hned po 29 sekundách bekhendem po ledě prostřelil Hamerlíka podruhé a o 58 sekund později po zaváhání domácích v rohu vlastního pásma dorazil Dočekalovu střelu za Hamerlíka v oslabení Čermák. Vrcholem zmaru byl Musilův kiks v pokračující přesilové hře, po němž Nečas ze sóla v čase 22:07 překonal Hamerlíka ve stejném oslabení ještě ranou nad lapačku.

Kouč Varaďa se Oceláře po třech slepených brankách pokoušel probudit oddechovým časem a domácí se opravdu sebrali. Polanský ve 25. minutě zblízka zakončil souhru s Růžičkou a Svačinou, ale naději domácí ucítili až po trefě Vlacha, který v přesilovce snížil na 2:4. Třinec pak soupeře v několika pasážích dostal pod velký tlak, jenže Langhamer odolal.

Třinec udával rytmus hry i v poslední části a dostával mistra do problémů. Šest minut před koncem ho na dostřel mohli v přesilovce přiblížit Marcinko a Růžička, ale puk do sítě nedokázali dopravit ani z těch nejvyloženějších situací. Trápení domácích tak ukončil v 58. minutě Krejčík, který skóroval od modré čáry.

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 2:5 (0:1, 2:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Polanský (Martin Růžička, Svačina), 32. Roman Vlach (Marcinko, Martin Růžička) - 16. M. Erat (Vincour, J. Krejčík), 21. M. Erat (J. Hruška, R. Zohorna), 22. L. Čermák (Dočekal), 23. Nečas, 58. J. Krejčík. Rozhodčí: Mrkva, Pražák - Lederer, V. Hanzlík. Vyloučení: 2:7, navíc Zaťovič (Brno) 10 min. V oslabení: 0:2. Diváci: 4767.
Třinec: Hamerlík - M. Doudera, Jank, Linhart, Roth, D. Musil, Kovář - Martin Růžička, Marcinko, Svačina - Hrňa, Roman Vlach, Dravecký - Cienciala, Polanský, Mikulík - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski. Trenéři: Varaďa a Zadina.
Brno: Langhamer - O. Němec, J. Krejčík, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - Vincour, V. Němec, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Haščák, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: Zábranský a Pokorný.

Reklama

Související témata: