Hlavní obsah

Briatore: Räikkönen jde do Ferrari místo Schumachera

MONZA

Kdyby už Kimi Räikkönen nepodepsal smlouvu ve Ferrari, šel by k nám. Těmito slovy šéf Renaultu Flavio Briatore potvrdil fakt, že finský pilot téměř jistě odejde po této sezóně z McLarenu a bude nástupcem Michaela Schumachera ve Ferrari. Sedminásobný mistr světa se má ohledně své budoucnosti vyslovit v neděli po Velké ceně Itálie v Monze; očekává se, že oznámí konec kariéry.

Foto: Hoch Zwei

Finský pilot Kimi Räikkönen.

Článek

"Snažili jsme se získat Räikkönena," řekl v pátek novinářům Briatore po tréninku na nedělní Grand Prix. Vrátil se tak k okamžiku, kdy mu dosavadní jednička jeho stáje Fernando Alonso oznámila, že od roku 2007 odchází k McLarenu.

"Nečekali jsme, že Fernanda ztratíme, takže jsme zareagovali příliš pozdě. No a Kimi už byl rozhodnutý podepsat předběžnou smlouvu s Ferrari. Jsem si jistý, že bude v příští sezóně jezdit za Ferrari s Felipem Massou," dodal Briatore, jenž se před několika dny upsal Renaultu do roku 2008.

Vítězové Poháru konstruktérů z minulého roku a současní lídři budou po Alonsově odchodu ke konkurenci spoléhat na dosavadní dvojku Giancarla Fisichellu a nováčka Heikkiho Kovalainena. "Samozřejmě mým snem bylo mít Kimiho a Fernanda, ale co není možné, není možné. No nic, tak ho tedy zkusíme příští rok porazit," dodal Briatore.

Reklama

Související témata: