Hlavní obsah

Sparta - Hradec Králové 2:1 PPSparta díky Ďalogovi rychle rozhodla v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Forman 1 : 0
53. Koukal 1 : 1
61. Ďaloga 2 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty uspěli v dohrávce 33. kola extraligy, když porazili Hradec Králové 2:1 v prodloužení. Pražané ukončili sérii tří zápasů bez bodového zisku i sérii tří domácích porážek ve vzájemných kláních. V čase 60:27 rozhodl obránce Marek Ďaloga.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Marek Ďaloga ze Sparty se na ilustračním snímku raduje z gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek

Oba celky nastoupily bez stabilních kapitánů. Spartě scházel Jaroslav Hlinka, hostům zase Jaroslav Bednář. Už na začátku třetí minuty mohl proti svému bývalému týmu otevřít skóre tahoun domácí ofenzivy Jarůšek, jenže ve velké šanci trefil pouze brankovou konstrukci. Úvodní třetina se jinak nesla v duchu dobře pracujících a zabezpečených obran.

V 10. minutě měl nabito bek Gregorc, puk z jeho hole ale po mocném nápřahu skončil pouze v náruči Aittokallia. Netrvalo dlouho a sparťané si zahráli první přesilovku, ale Východočeši s pozorným Jaroslavem Pavelkou v brance se bez větších potíží ubránili.

V nástupu do druhého dějství dohrávala Sparta takřka celou přesilovku po Graňákově prohřešku těsně před přestávkou, ale nevedla si o mnoho lépe. A Michálkovu ránu od modré čáry schoval bez potíží do lapačky pozorný Jaroslav Pavelka.

Před polovinou základní hrací doby neuspěl ze sóla Klimek, pak však přece jen pomohl Pražanům do vedení. Přesně po 30 odehraných minutách se prosadil Forman. Nejprve připravil skvělou přihrávkou šanci pro Klimka, puk ale zůstal za zády královéhradeckého gólmana a právě Forman byl tím, kdo jej dotlačil do branky.

Vzápětí se proti pravidlům provinil Švrček, ostřelování sparťanské branky ale Mountfieldu vyrovnání nepřineslo. Na začátku 40. minuty neustál Červený dvouminutový trest za podražení a musel rovnou do kabin, když obdržel navrch i osobní trest do konce utkání za nesportovní chování.

Východočeši ztěžka hledali cestu za vyrovnáním, ve 45. minutě se ocitl zčistajasna ve slibné šanci Koukal, bekhendem zblízka však Aittokallia nepřekonal. Na druhé straně zahrozil po Vránově akci Mikuš, Jaroslav Pavelka ale vytěsnil kotouč betonem.

V 53. minutě Gregorc dlouho vybíral, koho osloví se svou rozehrávkou. Záhy měl jasno, když domácí trestuhodně zapomněli na rozjetého Koukala a ten rychlým zakončením mezi betony vyrovnal. Přesilovky na obou stranách v závěru základní doby přišly vniveč. Prodloužení ukončil po 27 vteřinách Ďaloga, jenž tváří v tvář překonal Jaroslava Pavelku.

33. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 30. Forman (Klimek), 61. Ďaloga (Forman, Pech) - 53. Koukal (Gregorc). Rozhodčí: Šír, Pražák - Pešek, D. Klouček. Vyloučení: 4:5, navíc Červený (Hradec Králové) 10 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 5742.
Sparta: Aittokallio - Ďaloga, Z. Michálek, J. Mikuš, Kalina, T. Pavelka, Švrček, Nedomlel - Forman, Pech, Klimek - A. Kudrna, P. Vrána, Říčka - Jarůšek, Černoch, Reichenberg - Uher, Rousek, Kumstát. Trenéři: F. Výborný, J. Nedvěd a Janeček.
Hradec Králové: J. Pavelka - Pláněk, Vydarený, Zámorský, Cibulskis, Gregorc, Graňák, F. Pavlík - Köhler, Kukumberg, Šimánek - Červený, Džerinš, Cingel - Smoleňák, Koukal, M. Látal - Vopelka, Berger, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata: