Hlavní obsah

Zlín - Brno 2:4Kometa se posunula na třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Honejsek 1 : 0
14. Hruška 1 : 1
28. Bukarts 2 : 1
30. Hruška 2 : 2
52. Erat 2 : 3
60. Zohorna 2 : 4
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Komety Brno zvítězili v dohrávce 30. kola extraligy ve Zlíně 4:2 a díky deváté výhře za sebou se posunula na třetí místo před Vítkovice. Gólem a dvěma asistencemi k tomu přispěl Martin Erat, který dal v 52. minutě vítěznou branku. Dvakrát se za Kometu trefil Jan Hruška.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jan Hruška z Brna při utkání ve Zlíně.

Článek

Zlín se snažil po Plzni a Vítkovicích na domácím ledě skolit další tým z čela tabulky a začal skvěle. Hned v úvodu putoval na trestnou lavici Malec a domácí toho využili. Šťastného pokus se ještě neujal, Honejskova střela na bližší tyč už ale za Langhamerova záda propadla.

V deváté minutě byl Malec vyloučen znovu, hráči Brna však oslabení ustáli a vrhli se za vyrovnáním. Zaťovič s Vincourem to nedokázali, na Kašíka si nepřišli ani mladíci Nečas a Plášek. Ujal se až pokus Jana Hrušky, který do sítě poslal znamenitou nahrávku Krejčíka.

Bojovný a vyrovnaný hokej se hrál i ve druhé třetině. Zdálo se, že Okálův faul v útočném pásmu dostane na kontě Kometu, opak byl ale pravdou. Hosté zaváhali v obraně, Langhamer Ferencovu ránu vyrazil pouze před sebe a Bukarts skóroval. Stálo při něm štěstí. Puk se odrazil od lapačky brněnského gólmana na tyčku a až napodruhé jej zlínský kanonýr poslal za brankovou čáru.

Za 78 sekund bylo vyrovnáno, když po Krejčíkově střele díky úspěšné teči podruhé v utkání skóroval Hruška. Vedení si ještě do druhé pauzy mohl vzít Zlín zpět, při Eratově vyloučení Langhamerovi opět vypadl kotouč, Ferencovu dorážku do poloprázdné branky ale zastavil sudí svým písknutím. Následně se strhla šarvátka.

V úvodu třetího dějství zahrozil v oslabení Zaťovič, na jeho kličku ale Kašík dosáhl. Hned z protiútoku ujížděl Kubiš, kterého sekl Dočekal. Berani se ani v dlouhé přesilovce včetně 10 sekund v pěti proti třem neprosadili.

Zápas nabíral na intenzitě, trestné lavice se plnily na obou stranách, většinou se však tresty po potyčkách vykrátily. V 52. minutě však Brno hrálo přesilovku a díky chytrosti zkušeného Erata ji využilo. Kapitán českého týmu pro olympijské hry z úhlu poslal puk od Kašíkových zad do branky. Výsledek pojistil trefou do prázdné zlínské branky Radim Zohorna.

Dohrávka 30. kola hokejové extraligy:
Aukro Berani Zlín - HC Kometa Brno 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 4. Honejsek (Roberts Bukarts), 28. Roberts Bukarts - 14. J. Hruška (Krejčík, M. Erat), 30. J. Hruška (Krejčík, Gulaši), 52. M. Erat (Zaťovič, Vincour), 60. R. Zohorna (M. Erat). Rozhodčí: Hribik, Hradil - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4429.
Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka, Gazda - D. Šťastný, Fořt, Roberts Bukarts - Okál, Honejsek, Kubiš - J. Ondráček, P. Sedláček, O. Veselý - Popelka, Fryšara, Klhůfek. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.
Brno: Langhamer - O. Němec, Krejčík, Barinka, Gulaši, Bartejs, Malec - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - Vincour, V. Němec, Zaťovič - Mallet, Nečas, Plášek - Haščák, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: Zábranský, Pokorný a Horáček.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín