Hlavní obsah

AC Milán si na úvod ligy připsal těsnou výhru nad Laziem

Fotbalisté AC Milán stáhli v úvodu italské ligy díky výhře 2:1 nad Laziem Řím hned tři body z osmibodového manka za účast v korupční aféře. Domácí poslal do vedení v prvním poločase zkušený Fillipo Inzaghi, v 70. minutě pak na dvoubrankový rozdíl zvyšovala nová posila Ricardo Oliveira. O chvíli později snižoval Makinwa, ale na zvrat utkání již Římané neměli dostatek sil.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Do utkání nezasáhl v dresu AC český reprezentant Marek Jankulovski, který celý zápas proseděl na lavičce. Palermo si zkomplikovalo zápas s Regginou, ale vítězství si uniknout nenechalo a zvítězilo 4:3. Domácí se dostali do tříbrankového vedení již během prvních třiceti minut, když se trefili Bresciano, Biava a z penalty Corini, a zdálo se, že si jdou pro jednoznačné vítězství.

Reggina však nesložila zbraně a především zásluhou Rolanda Bianchiho zápas zdramatizovala. Bianchi ještě do poločasu snížil a deset minut po pauze přidal druhý gól. O šanci na vyrovnání se hosté připravili sami, když se nechal vyloučit Aronica, což záhy potrestal Amauri. Reggina však opět snížila na jednobrankový rozdíl, když z penalty uzavřel hattrick Bianchi. I přes závěrečnou snahu však Reggina vyrovnání nedosáhla.

Italská Serie A - 1. kolo:
AC Milán - Lazio 2:1 (27. Inzaghi, 70. Oliveira - 73. Makinwa), Atalanta - Ascoli 3:1 (32. Zampagna, 36. a 44. Ventola - 60. Bjelanovič), Cagliari - Catania 0:1 (55. Corona), Chievo - Siena 1:2 (31. Pellisier - 74. Brevi, 89. Chiesa), Messina - Udinese 1:0 (73. Zanchi), Palermo - Reggina 4:3 (11. Bresciano, 17. Biara, 27. Corini z pen., 67. Amauri - 42., 55. a 78. Bianchi), Sampdoria - Empoli 1:2 (9. Bonazzoli - 28. Busce, 51. Saudeti z pen.), AC Turín - Parma 1:1 (89. Stellone - 55. Budan).
TABULKU A STATISTIKY NAJDETE ZDE:

Reklama

Související témata: