Hlavní obsah

Jablonec - Teplice 2:1Navrátilec Fukal přinesl Jablonci vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Dort (penalta) 0 : 1
64. Fukal 1 : 1
84. Zábojník 2 : 1

Obrat, k němuž vyrovnávací brankou velel z Německa vrátivší se Fukal, přinesl fotbalistům Jablonce první domácí výhru v sezóně. Teplice nadále venku ještě nebodovaly. "Hlavně po pauze jsme šli víc za vítězstvím, těší mě i to, že Milan Fukal zapadl do týmu," hodnotil kouč domácích Petr Rada.

Článek

Tepličtí začali lépe. Ve 3.minutě zastavil v šestnáctce faulem Kordula Benáta a Dort z penalty pálil přesně k tyči. Špit se natahoval marně - 0:1. Na druhé straně zjevné strčení do Lafaty v šestnáctce jako penaltové sudí Kocián nehodnotil. Domácí kouč Rada běsnil.

Jeho tým měl pak navrch, i šancí se dočkal, ale Smíšek neuspěl, a to ani když mu Fukal báječně poslal míč na hlavu. Poštulka stačil vyrazit. A když už byl teplický gólman překonán, vyhlavičkoval z brány Doležal. Hosté se dalších šancí lekli. Stožický netrefil bránu, Benát pálil slabě. "Pohrdáme šancemi, to nás stojí body," posteskl si Vlastislav Mareček, trenér hostů.

Jablonečtí po pauze vletěli na soupeře důrazněji, ale v koncovce byli dlouho nervózní. Rada se dál vztekal nad verdikty sudího a neobvykle své pokřiky adresoval i kamsi na tribunu. Ale také vyhecoval své hráče k vyrovnání. Excelentně se v 65. min. trefil Fukal. "Jsem spokojen, lepší návrat jsem si nemohl přát," poznamenal zadák. Lafatovi při zakončení chybělo štěstí, které měl v reprezentaci proti Walesu, ale střelecky opět zaskočil obránce. Do sítě doplul zvolna letící míč ve Zábojníkovi hlavy v 85. minutě.

FK Jablonec 97 - FK Teplice 2:1 (0:1)
Branky: 64. Fukal, 84. Zábojník - 3. Dort z pen. Rozhodčí: Kocián - Chytil, Goňa. ŽK: Kordula, Zábojník, Baranek - Krmaš. Diváci: 4265.
Jablonec: Špit - Zábojník, Loučka, Kučera, Fukal - Weber (46. Petržela), Baranek, Klapka, Kordula (46. Jindřišek) - Smíšek, Lafata. Trenér: Rada.
Teplice: Poštulka - Doležal, Kaufman, Klein (88. Kroupa), Hunal (65. Jirsák) - Krmaš, Valenta, Stožický, Benát (66. Fenin) - Dort, Džeko. Trenér: Mareček.

Reklama

Související témata: