Hlavní obsah

Vítkovice - Olomouc 5:2Vítkovice vyhrály a představily nového Jaromíra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Hrbas 1 : 0
10. Mráz 1 : 1
17. Zdráhal 2 : 1
18. Eberle 2 : 2
31. Klok 3 : 2
38. Trška 4 : 2
40. Olesz 5 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic porazili ve 41. kole extraligy Olomouc 5:2. O své výhře rozhodli za stavu 2:2 třemi zásahy ve druhém dějství, vítězný gól si připsal obránce Lukáš Klok. Vítkovice, v jejichž dresu debutoval i šestnáctiletý útočník Jaromír Pytlík, v domácím prostředí zvítězily v osmém z posledních devíti utkání.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Šestnáctiletý Jaromír Pytlík, kterého si ve druholigovém Žďáru vyhlédly Vítkovice.

Článek

Moravské derby nabídlo třaskavou bitvu, kterou domácí strana okořenila i nasazením talentovaného Pytlíka. Ten ve svém úvodním střídání dokonce hned stihl ohrozit slovenského olympionika Konráda v olomoucké bráně, ale síťku rozvlnil až přesnou ranou zápěstím ofenzivně laděný vítkovický bek Hrbas.

Skóre vydrželo jen 36 sekund. Olomouc raketově srovnala díky trefě Mráze, který z dorážky překonal Bartošáka. Hanáci důrazným stylem brnkali na nervy domácím hráčům i divákům. Jejich defenzívu v 17. minutě sice po vtipné zadovce Romana překonal Zdráhal, ale hosté opět velmi rychle za 84 sekund reagovali Eberlem.

Emoce hned v úvodu druhé části rozdmýchal ještě neodpískaný hraniční zákrok Knotka na domácího Květoně, který se už nevrátil na led. Do kontaktní partie pak mohl Knotek promluvit podruhé, ale svůj únik nedotáhl. Zatímco v polovině hrací doby překvapil Konráda nahozením od mantinelu Klok.

Definitivní knokaut Vítkovice soupeři uštědřily ve dvou přesilovkách na konci druhé třetiny. Nejprve poslal v 38. minutě bekhendem odražený puk do olomoucké branky Trška a v čase 39:55 podobným způsobem zaúřadoval na olomouckém brankovišti i Olesz.

Konrád po pátém gólu přepustil své místo Falterovi a toho v třetí části po Szturcově výpadu zachránila tyčka. Za stavu 5:2 už zápas ztratil náboj a domácí ho bez výraznějšího vzruchu dotáhli do vítězného konce. Vítkovice s Olomoucí zabraly po dvou domácích porážkách.

41. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc 5:2 (2:2, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Hrbas (Szturc, Baranka), 17. P. Zdráhal (O. Roman), 31. Klok (Sloboda, Kucsera), 38. Trška (Olesz, Hrbas), 40. Olesz (Trška, Kucsera) - 10. B. Mráz (Podlaha), 18. Eberle (Laš). Rozhodčí: Bejček, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. Diváci: 8503.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Baranka, Hrbas, Trška, Urbanec - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Szturc, Š. Stránský, Kurovský - Pytlík. Trenéři: Petr a Trnka.
Olomouc: Konrád (41. Falter) - Dujsík, Vyrůbalík, Houdek, Jaroměřský, L. Galvas, J. Galvas, Staněk - Eberle, J. Knotek, Laš - Irgl, Strapáč, Burian - Jergl, Herman, Holec - Podlaha, B. Mráz, Ostřížek. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata: