Hlavní obsah

Chomutov - Ml. Boleslav 0:1Maxwell vychytal třetí nulu v sezóně, na výhru Středočechů stačil jediný gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Kotvan 0 : 1
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili v 41. kole extraligy v Chomutově 1:0 a dočkali se výhry venku poprvé po osmi porážkách. Jedinou branku utkání vstřelil ve druhé minutě obránce slovenský Oldrich Kotvan. Americký brankář Brandon Maxwell vychytal potřetí v sezóně čisté konto. Chomutovští podruhé za sebou prohráli a nenavázali ani na tři domácí vítězství.

Foto: Kubeš Slavomír, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z gólu v Chomutově. Zleva Ondřej Dlapa, Oldrich Kotvan, Pavel Kousal a Tomáš Urban.

Článek

Do utkání vstoupili lépe hosté a díky Kotvanově ráně od modré čáry se dostali do vedení. O chvíli poději Piráti nevyužili nabídnutou početní výhodu, kterou ukončil unikající Žejdl a záchranná brzda Lauka, jenž také odseděl dvě minuty.

Před koncem úvodního dějství si Piráti vytvořili tlak, z kterého vyplynuly fauly Procházky a Orsavy a minutová přesilovka domácích v pěti proti třem. Nejprve ale Huml nevyužil dobré pozice před bránou, poté Valach trefil pouze Maxwellovu masku.

Na začátku druhé třetiny v pozici před bránou selhali Laukou u pravé tyčky a o chvíli později Huml na druhé straně. V přesilovce Mladé Boleslavi domácí kapitán Vondrka vyslal Koblasu, jenž v úniku s bekhendovým blafákem neuspěl.

V polovině zápasu měl před sebou prázdnou branku Procházka, ale situaci v přesilovce nevyužil. O chvíli později hráli v pěti proti čtyřem i Piráti, Knot však přestřelil. V závěru si třetí lajna domácích vytvořila tlak, ale Maxwell zůstal neprůstřelný.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky domácí pokračovali v tlaku, ale dopláceli na dlouhé kombinace, kterými si překazili možnost na ohrožení soupeřovi klece. Podobný obraz hry se opakoval i v následujících minutách, přestože dorážel Dlouhý a pálil Dietz.

Dlouhé čekání na gól mohl ukončit Huml, jenže proti byl opět Maxwell. Více než minutu před koncem trenér Vladimír Růžička staršího sáhl k power play, ale skóre se nezměnilo.

41. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 2. Kotvan (Dlapa, Samuels-Thomas). Rozhodčí: Hribik, R. Svoboda - Gerát, Kis. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 3716.
Chomutov: Š. Lukeš - Valach, Grman, Flemming, Dietz, Knot, J. Mrázek, Slovák - Vondrka, Huml, Koblasa - Šťovíček, V. Růžička ml., Sklenář - Lauko, Smejkal, Poletín - J. Havel, Skokan, A. Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Mladá Boleslav: Maxwell - Hrdinka, Jan Hanzlík, Eminger, Němeček, Kotvan, Dlapa, J. Říha - Valský, Žejdl, Orsava - M. Procházka, P. Musil, Pabiška - Lenc, P. Holík, Pacovský - Samuels-Thomas, Urban, P. Kousal. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice