Hlavní obsah

Pardubice - Zlín 2:3Zlín uhájil v přímém souboji sedmou příčku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Šťastný 0 : 1
25. Sedláček 0 : 2
35. Tomášek 1 : 2
53. Marosz 2 : 2
54. Ferenc 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína vyhráli v 41. kole extraligy na ledě Pardubic 3:2 a před svým soupeřem uhájil sedmou pozici v tabulce. Berani v utkání vedli už o dvě branky a soupeře k velkým šancím nepouštěli, ale Dynamo přesto dokázalo v 53. minutě srovnat. Zlín si za 77 vteřin po střele Jakuba Ference vzal vedení zpět a tříbodovou výhru už udržel až do konce.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Útočník Roberts Bukarts ze Zlína, ilustrační snímek.

Článek

Jubilejní 1000. zápas v domácí nejvyšší soutěže sehrál zlínský obránce Tomáš Žižka, který na tuto metu dosáhl jako patnáctý hráč v historii. K úspěchu Beranů pomohl jednou asistencí.

Po klidném úvodu se do vedení dostal aktivnější Zlín, když v 10. minutě potrestal chybu v rozehrávce soupeře dorážející Šťastný. Další velkou možnost krátce nato zlikvidoval Kašík. Dynamo se k ohrožení zlínské branky dostávalo ztuha, jedinou vážnější šanci v první části neproměnili Rolinek s Petrem Sýkorou.

K vyrovnání nepomohla Pardubicím ani přesilovka, naopak Zlín svou početní výhodu zužitkoval a ve 25. minutě po Sedláčkově tečované střele vedl o dvě branky. Domácí hráči po gólu zabrali, šancí přibývalo, ale hosty dlouho držel Kašík. O čisté konto přišel až ve 35. minutě, kdy svou třetí velkou šancí ve druhé třetině proměnil po hezké individuální akci Tomášek.

Zlín mohl ještě před pauzou získat dvoubrankový náskok zpět, jenže Bukarts ze dvou metrů trefil pouze břevno odkryté pardubické branky. I jednobrankový náskok však zlínští hokejisté ve třetí třetině pozorně bránili a soupeře před Kašíka prakticky nepouštěli. Dynamo nemohlo najít cestu přes střední pásmo a hra plynule bez zajímavých momentů.

Trochu vzruchu přinesla až 53. minuta a střela Petra Sýkory při signalizovaném vyloučení, po které se marně k dorážce natahoval Rolinek. Následnou přesilovku už Dynamo proměnit dokázalo a Marosz přesnou ranou z mezikruží srovnal. Radost Pardubice trvala jen 77 vteřin, protože šťastným nahozením od mantinelu vrátil Zlínu vedení Ferenc. Tohle vedení už Zlín nepustil a závěr i díky faulu soupeře dohrál v klidu.

41. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - Aukro Berani Zlín 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 35. Tomášek (S. Treille), 53. Marosz (Trončinský, Rolinek) - 10. D. Šťastný (Fořt, Roberts Bukarts), 25. P. Sedláček (Kubiš, Žižka), 54. Ferenc (Freibergs, Fořt). Rozhodčí: Hejduk, M. Sýkora - Pešek, Rampír. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 8032.
Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Hrabal, Holland, Cardwell, Wishart, Ščotka - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - T. Svoboda, Tomášek, S. Treille - M. Kaut, Poulíček, Perret - Bojko, Dušek, M. Beran. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.
Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka - D. Šťastný, Fořt, Roberts Bukarts - Okál, Honejsek, Kubiš - J. Ondráček, P. Sedláček, O. Veselý - Illo, Popelka, Klhůfek. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Reklama

Související témata: