Hlavní obsah

Plzeň - Třinec 2:1Plzeň přetlačila Třinec, rozhodl mladík Pour

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Růžička 0 : 1
10. Mertl 1 : 1
35. Pour 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili ve 41. kole extraligy Třinec a vyhráli čtvrté z posledních pěti utkání. Oceláři sice brzy vedli, ale domácí stačili ještě během první třetiny vyrovnat a přes převahu hostů ve druhé části zaznamenal ve 35. minutě vítěznou branku osmnáctiletý útočník Jakub Pour. Hosté, kteří v úterý vypadali v semifinále Ligy mistrů, prohráli v domácí soutěži podruhé za sebou.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Junior Jakub Pour (uprostřed) z Plzně se na ilustračním snímku raduje se spoluhráči Davidem Skleničkou (vlevo) a Lukášem Kaňákem.

Článek

Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří díky přesným kombinacím a dobrému pohybu přehrávali svého soupeře. Navíc ve třetí minutě našel dlouhou přihrávkou Roth rozjetého Růžičku, který svůj únik zakončil přesnou střelou nad lapačku Svobody.

Plzeňský gólman si musel poté během třinecké přesilovky poradit i se zakončením před brankou nekrytého Krajíčka. Domácím pomohlo až vyloučení Doudery v 10. minutě. Nejprve přežili se štěstím přečíslení Ocelářů a z protiakce tři na jednoho připravil Kracík ideální asistencí Mertlovi vyrovnání na 1:1.

Odpovědět mohl vzápětí Vlach, ale jeho průnik z pravé strany stačil Svoboda zastavit svým pravým betonem. Na druhé straně si gólman Hrubec lapačkou poradil s táhlým pokusem Poura, Aktivnější Oceláři ještě do pauzy zahrozili šancí Hrni.

Na začátku prostřední části převaha hostů opadla a ve 27. minutě po závaru kolem třinecké branky minul po Gulašově přiťuknutí Mertl puk v gólové pozici. Následně díky průchozí defenzivě Indiánů opět převzali iniciativu Oceláři a během početní výhody jen díky bloku Jonese netrefil Cienciala odkrytou branku. O chvíli později přečkali domácí i nebezpečný individuální průnik Vlacha.

Naopak ve 35. minutě udeřilo nečekaně na druhé straně, když Schleiss našel přihrávkou mezi kruhy zapomenutého Poura a mladý útočník zakončil přesně pod břevno.

Hosté ve snaze srovnat skóre otevřeli ve třetí třetině hru a Hrubec musel záhy zasahovat proti pokusu Gulaše a Mertlova teč skončila těsně vedle. Oceláři si dlouho nemohli vypracovat gólovou příležitost, až v 54. minutě se neprosadil dorážkou za ležícího Svobodu Cienciala.

Neujala se ani střela Adamského z prostoru mezi kruhy. Dvě minuty před koncem byl vyloučen Kindl, ale třineckou přesilovku zesílenou powerplay pokazil faulem Dravecký. Přesto ještě musel 30 vteřin před sirénou zastavit teč Hrni.

41. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Mertl (Kracík, Gulaš), 35. Pour (Schleiss, Moravčík) - 3. Martin Růžička (Roth, Linhart). Rozhodčí: Hradil, Souček - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. Diváci: 6886.
Plzeň: M. Svoboda - Jones, J. Kindl, Holý, D. Sklenička, Kaňák, Moravčík - Gulaš, Mertl, Kantner - Pour, Kratěna, Schleiss - P. Straka, Stach, D. Kindl - Hollweg, Kracík, Rubner. Trenéři: Martin Straka, Čihák, Jiří Hanzlík a Vlasák.
Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, Roth, Linhart, D. Musil, L. Kovář - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - Chmielewski, Roman Vlach, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - Hrňa, Cienciala, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Reklama