Hlavní obsah

Southampton - Tottenham 1:1Tottenham remizoval se Southamptonem, který čeká na výhru už jedenáct zápasů

Londýn

Fotbalisté Tottenhamu remizovali ve 24. kole anglické Premier League 1:1 na hřišti Southamptonu, který nedokázal zvítězit už v jedenácti ligových zápasech. Tottenham se musel obejít bez nemocného brankáře Huga Llorise. Obvyklou jedničku nahradil Michel Vorm, který nastoupil v jubilejním 100. zápase Premier League.

Článek

Po čtvrthodině hry se dostali do vedení domácí, když si Bertrandův přízemní centr do vlastní branky srazil Sánchez. O tři minuty později však "Kohouti" vyrovnali, na Daviesův centr si naskočil Kane a hlavou nedal gólmanu McCarthymu šanci. Kanonýr Tottenhamu vstřelil v posledních šesti ligových zápasech devět branek a tabulce střelců Premier League vévodí s 21 zásahy.

V závěru Tottenham soupeře přitlačil, obrátit skóre se mu ale nepodařilo. Kouč "Kohoutů" Mauricio Pochettino, který v letech 2013 a 2014 trénoval právě Southampton, na půdě svého bývalého zaměstnavatele dosud neprohrál.

"Byl to vyrovnaný a obtížný zápas. Hřiště nebylo v dobrém stavu. Byla to bitva. Drželi jsme více míč, ale potřebovali jsme být agresivnější a vytvářet si více šancí. Musíme uznat sílu soupeře, ale nejsem s výkonem spokojený. Měli jsme hrát rychleji, více toho vytvořit. Udělali jsme hodně chyb, se kterými není možné zvítězit," kritizoval své svěřence argentinský trenér.

"Southampton je na sestupových pozicích dočasně, určitě se posunou výš. Nám budou tyhle dva body na konci sezony scházet, neboť mezi prvními šesti či sedmi týmy je to velmi těsné," dodal.

Jeho protějšek, krajan a jmenovec Mauricio Pellegrino viděl na výkonu svého týmu pozitiva. "Musíme pokračovat v téhle cestě, hráli jsme odhodlaně. Proti takovým týmům můžete zápas ztratit během minuty, ale my jsme byli ve hře až do konce. Takhle musíme hrát. Každého může tento výkon povzbudit, aby nám věřil. V tabulce máme problémy, ale ve třech či čtyřech týdnech se to může změnit. Mezi deseti nebo jedenácti kluby je rozdíl několika bodů," konstatoval optimisticky.

"V Argentině říkáme, že tahle práce je jako elektrické křeslo. Není jednoduché se v něm udržet. Jsem spokojený, klub má vše potřebné k tomu, abychom se mohli posouvat. Chci se zlepšovat. O práci se nebojím," uvedl bývalý kouč Valencie či Alavésu.

Ve Watfordu skončil trenér Silva, nahradí ho Gracia

Watford už nevede portugalský trenér Marco Silva. Vedení klubu ho dnes odvolalo poté, co v posledních čtyřech zápasech anglické ligy získal s týmem jediný bod, a místo něj angažovalo Španěla Javiho Graciu. Watford je sice desátý, ale s náskokem pouhých pěti bodů na sestupové příčky.

Čtyřicetiletý Silva, který předtím vedl Hull, Olympiakos Pireus, Sporting Lisabon a Estoril, se Watfordu ujal loni v květnu, kdy podepsal smlouvu na dva roky. Klub měl pod ním velmi dobrý vstup do sezony, když z úvodních osmi duelů prohrál jediný.

Jenže od konce listopadu začal Watfordu docházet dech a z posledních 11 zápasů vyhrál pouze jednou. Poslední kapkou pro vedení klubu byla sobotní porážka 0:2 na hřišti Leicesteru. Celkem měl Silva bilanci osmi výher, pěti remíz a 13 porážek.

Gracia podepsal smlouvu na 18 měsíců. Sedmačtyřicetiletý kouč má za sebou zkušenosti z klubů v Řecku, Rusku a Španělsku, kde mimo jiné trénoval Málagu.

Rondóna dohnalo k slzám, že zlomil soupeři nohu

Venezuelan Salomón Rondón z West Bromwiche těžce nesl, že v sobotním utkání anglické ligy proti Evertonu neúmyslně zlomil protihráči Jamesi McCarthymu nadvakrát nohu. Incidentu nemohl zabránit, jelikož zrovna střílel, když mu irský záložník strčil nohu do cesty. Přesto to Rondón ještě na hřišti obrečel.

"Jsem z toho absolutně zničený. Soupeření jde stranou, když kolega utrpí takové nešťastné zranění. Opravdu doufám, že tě, Jamesi, brzy opět uvidím hrát," napsal Rondón krátce po utkání na sociální sítě. "I když jsem se snažil o gól, tak bych si přál, abych nestřílel, jelikož to přineslo jen toto hrozné zranění," dodal v rozhovorech.

Incident se odehrál v 58. minutě utkání, kdy Rondón pronikal do vápna a chystal se vystřelit. V tu chvíli ho ale předskočil McCarthy a míč mu vypíchl. Venezuelan tak plnou silou trefil Ira zezadu do nohy a zlomil mu lýtkovou i holenní kost.

Rondón okamžitě věděl, že se stalo něco špatného, a začal přesvědčovat sudího, ať přeruší zápas a povolá lékaře. Když rozhodčí nereagoval, začal divoce gestikulovat. Následně došel ke střídačce, kde se rozbrečel. Utkání, ve kterém Everton ještě vybojoval alespoň remízu 1:1, však dohrál.

"James má dvojitou zlomeninu. Půjde na operaci, jak to bude možné. Je to opravdu ošklivé zranění, kterým zaplatil vysokou cenou za svou statečnost, že se snažil zabránit soupeřově šanci," řekl trenér Evertonu Sam Allardyce.

Anglická fotbalová liga - 24. kolo:
Southampton - Tottenham 1:1 (15. vlastní Sánchez - 18. Kane).¨

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články