Hlavní obsah

Hokejový mistr podcenil vsetínské mladíky

Hokejový outsider si doma vyšlápl na mistrovskou Spartu, která ve Vsetíně nezvládala osobní souboje a hrála dost laxně. "Vítězství je pro nás všechny fascinující zážitek a pomůže to získat sebedůvěru," líčil vsetínský gólman Martin Štefl, jenž tým plný mladíků podržel 28 zásahy.

Článek

"Soupeř má sice lepší hráče, jenže nás podcenil," tvrdil v České televizi kapitán vítězů Luboš Rob a ocenil, že odhodlání mužstva nezničil ani brzy obdržený gól. "Domácí byli důraznější před brankou, měli lepší pohyb a nutili nás k chybám a faulům," uvedl pro ČT Michal Sivek.

"Nedali jsme do hry tolik srdce jako vsetínský tým, nebyli schopni pořádně si přihrát a neměli ani sílu a šance na obrat," uznal i další sparťanský útočník Petr Ton.

Zatímco Sparta působila matně a hrála dost podrážděně, Vsetín zdobilo maximální nasazení. "Porážku 2:8 z Pardubic jsme hodili za hlavu a doma se chtěli předvést úplně jinak. Po rozpačitém začátku jsme zlepšili bruslení a bylo moc důležité, že nám vyšly přesilovky. Měli jsme při nich i štěstí, ale s takovou bojovností a srdnatým přístupem si můžeme troufnout i na další soupeře. Když jsme otočili skóre, mistr už se nedostal do tlaku," doplnil Rob.

Reklama

Související témata: