Hlavní obsah

Třinec - Sparta 1:0Třinec porazil Spartu, Hrubec vychytal třetí nulu v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Krajíček 1 : 0
Záznam online reportáže

Hokejistům Třince stačil v předehrávce 49. kola extraligy k vítězství nad Spartou jediný gól. Výhru 1:0 trefil ve 41. minutě v přesilovce svou pátou brankou v sezoně obránce Lukáš Krajíček. Gólman Šimon Hrubec pomohl Ocelářům k triumfu třetí nulou v sezoně. Sparťané přidali do série svých nezdarů ve Slezsku další díl a v Třinci prohráli z posledních deseti zápasů podeváté.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince brankář Šimon Hrubec a útočník Martin Růžička se radují z vítězství nad Spartou.

Článek

Bídná bilance na třineckém ledě z posledních let na hře sparťanů vůbec nebyla znát. Od prvního vhazování se snažili hrát aktivně a ve druhé polovině první části jejich aktivita přecházela v trvalý tlak. Domácí dokázali přidržet ve svém útočném pásmu, ale vyloženou šanci si nepřipravili.

Očekávaný tlak Třinec se dostavil na začátku druhé části. Domácí se snažili hrát jednoduše a spíše než po vypracovaných akcích Aittokallia ohrožovali nahazovanými a tečovanými pokusy, které několikrát dělily centimetry od kýženého cíle.

Vyložené příležitosti zápasu chyběly 36 minut. Pak Ďaloga v gólové šanci fauloval Růžičku, ale třinecký kanonýr proti finskému brankáři neuspěl ani z trestného střílení. Hosté o minutu později kotouč do branky už dostali, ale sudí po dlouhé poradě s videorozhodčím Buchteleho gól neuznali kvůli kopnutí bruslí.

Třinec druhou část ovládl výrazně střelecky: na Aitokkallia vyslal 22 ran oproti pěti hostujícím. Nastřelovací taktika se však ujala hned na startu závěrečného dějství: Krajíčkův švih od modré čáry v přesilovce zakrylo gólmanovi srocení hráčů na brankovišti a střela doputovala až do sítě.

Sparta v poslední desetiminutovce znovu vystupňovala tempo, jenže domácí se doslova předháněli v obětavosti, skákali do střel a hostujícím manévrům v útočném pásmu před Hrubcem postavili zeď vlastních těl. I v závěru při tlaku Sparty zblokovali spoustu střel, které se tak před Hrubce vůbec nedostaly, a nezměrnou bojovností udrželi těsný stav až do konce.

Předehrávané 49. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 41. Krajíček (J. Petružálek, Marcinko). Rozhodčí: Kubičík, Pešina - Blümel, Ganger. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 4157.
Třinec: Hrubec - M. Doudera, Krajíček, Roth, Linhart, Jank, D. Musil - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - J. Petružálek, Roman Vlach, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - Hrňa, Cienciala, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.
Sparta: Aittokallio - Z. Michálek, Ďaloga, Kalina, J. Mikuš, Švrček, T. Pavelka - Forman, Pech, Klimek - A. Kudrna, P. Vrána, Buchtele - Jarůšek, Černoch, Říčka - Uher, J. Hlinka, Kumstát. Trenéři: F. Výborný, Rulík, J. Nedvěd a Janeček.

Reklama

Související témata: