Hlavní obsah

Nižněkamsk - Slovan 5:1Hanzl dal dva góly Sedláčkovi, v KHL skórovali i Horák a Sekáč

Aktualizováno

Český hokejový útočník Robin Hanzl zažil v KHL poprvé dvougólový večer a byl jedním ze strůjců vítězství Nižněkamsku 5:1 nad Slovanem Bratislava.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Jakub Sedláček.

Článek

Devětadvacetiletý bývalý litvínovský hráč v závěru první a v úvodu druhé třetiny překonal Jakuba Sedláčka, český gólman pak inkasoval ještě dvakrát a za stavu 0:4 přepustil místo Jakubu Štěpánkovi. Hanzl se mezi střelce zapsal ve druhém utkání za sebou, bilanci v sezoně si vylepšil na osm branek a jeho tým vyhrál počtvrté v řadě.

Dva body si připsali i členové olympijského výběru Roman Horák z Podolsku a Jiří Sekáč z Kazaně. První jmenovaný otevřel skóre na ledě Soči devátým gólem v sezoně, poté co se už ve třetí minutě prosadil v oslabení, v závěru druhé třetiny pak asistoval u zbylého gólu hostů a Viťaz překvapivě zvítězil na ledě jistého účastníka play off 2:1.

Sekáč se v šlágru mezi divizními lídry podílel gólem a asistencí na domácím vítězství 6:4 nad CSKA Moskva. S bilancí 15 branek a 25 přihrávek si upevnil pozici nejproduktivnějšího Čecha v soutěži.

Kontinentální hokejová liga:
Novosibirsk - Lada Togliatti 2:0
Barys Astana - Jekatěrinburg 2:3 po sam. nájezdech
Ufa - Jokerit Helsinky 4:5 po sam. nájezdech
Nižněkamsk - Slovan Bratislava 5:1 (Hanzl 2+0)
HK Soči - Viťaz Podolsk 1:2 (Horák 1+1)
Kazaň - CSKA Moskva 6:4 (za domácí Sekáč 1+1)

Reklama

Související témata: