Hlavní obsah

Plzeň - Hradec Králové 3:2Gulaš režíroval výhru lídra ve šlágru kola

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Bednář 0 : 1
8. Kantner 1 : 1
16. Berger 1 : 2
20. Gulaš 2 : 2
26. Indrák 3 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili ve 43. kole v souboji prvního týmu s druhým Hradec Králové 3:2 a šestou výhrou z posledních sedmi utkání se výrazně přibližují zisku Prezidentského poháru. Aktuálně mají v čele náskok jedenácti bodů.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fanoušci Plzně si užívají, západočeský tým extralize kraluje.

Článek

Hosté sice na západě Čech v první třetině dvakrát vedli, ale domácí dokázali vždy gólově odpovědět a ve druhé třetině zaznamenal uzdravený Miroslav Indrák při přesilovce vítězný gól. Brankou a dvěma přihrávkami se blýskl vedoucí muž produktivity Milan Gulaš.

Po opatrném úvodu nechali domácí příliš prostoru Džerinšovi a po jeho ideální přihrávce před odkrytou branku pohodlně otevřel ve čtvrté minutě skóre Bednář. Brzy ale z podobné situace vyrovnal na 1:1 Kantner, jenž zužitkoval přesnou nabídku Mertla zpoza branky. Nejlepší střelec extraligy se vzápětí mohl prosadit po úniku ve vlastním oslabení, v pádu ovšem nestačil přehodit levý beton gólmana Pavelky.

Další početní výhoda už vyšla Východočechům lépe. Pokus Džerinše ještě stačil gólman Svoboda vyrazit, v 16. minutě už však nenápadnou střelou z levého kruhu využil clony dvou hráčů Berger krátce po skončení přesilovky. Necelou minutu před první přestávkou domácí odpověděli při vyloučení Červeného, kdy povedenou ranou bez přípravy srovnal na 2:2 Gulaš.

Na začátku prostřední části si Indiáni vynutili nápor a udeřili i ze své druhé přesilovky v utkání. Ve 26. minutě svižnou střelou z pravého kruhu propálil Indrák Pavelku a toho následně nahradil Rybár. Hosté ožili, Zigova dorážka však přes plzeňské obránce do odkryté branky nepropadla. Před polovinou zápasu Vopelka šikovně vysunul Červeného, ale ten zblízka Svobodu nepřekonal.

Z protiútoku Hollweg z mezikruží vypálil nad. Domácí znovu převzali iniciativu, v další početní výhodě Indrák trefil břevno a Rybár si poradil i s dorážkou Gulaše. Na druhé straně Bednář po manévrech v útočném pásmu našel najíždějícího Pláňka, jenž zblízka zakončil příliš slabě.

Závěrečná dvacetiminutovka pokračovala ve vysokém tempu. Domácí soupeře aktivním pojetím dlouho nepouštěli do šancí. Köhlerovu střelu dokázal Svoboda vyrazit a Filip Pavlík z prostoru mezi kruhy pálil mimo. Po vyrovnání sahali Východočeši během přesilovky v 54. minutě. Odraženou střelu Cibulskise od modré čáry nedokázal v gólové pozici usměrnit do sítě Cingel. Minutová power play hráčům Mountfieldu ke zvratu nepomohla, a tak prohráli teprve podruhé z posledních šesti utkání.

43. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové 3:2 (2:2, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Kantner (Mertl, Gulaš), 20. Gulaš (Kratěna, Moravčík), 26. Indrák (Kracík) - 4. Bednář (Džerinš, Graňák), 16. Berger (Dragoun). Rozhodčí: Fraňo, Šír - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 7401.
Plzeň: M. Svoboda - Jones, D. Sklenička, Čerešňák, J. Kindl, Kaňák, Moravčík - Gulaš, Mertl, Kantner - Pour, Kratěna, Schleiss - T. Kubalík, Kracík, Indrák - Hollweg, Kodýtek, D. Kindl. Trenéři: Martin Straka, Čihák, Jiří Hanzlík a Vlasák.
Hradec Králové: J. Pavelka (26. Rybár) - Cibulskis, Čáp, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Gregorc - Bednář, Džerinš, Cingel - Vopelka, Koukal, Červený - Köhler, Dragoun, Berger - R. Pavlík, Kukumberg, Zigo. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata: