Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Vítkovice 2:4Vítkovice porazily Boleslav i počtvrté v sezóně, úřadovaly ve třetí třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Klepiš 1 : 0
34. Kurovský 1 : 1
37. Pacovský 2 : 1
47. Lev 2 : 2
55. Stránský 2 : 3
59. Kucsera 2 : 4
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Vítkovic otočili ve třetí třetině zápas v Mladé Boleslavi a ve 46. kole extraligy vyhráli 4:2. Domácí v utkání dvakrát vedli, závěrečnou dvacetiminutovku ale prohráli 0:3 a v tabulce jsou i nadále jedenáctí. Vítkovice, které Středočechy porazily počtvrté v sezóně, jsou čtvrté.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Urban (uprostřed) z Boleslavi a brankář Patrik Bartošák a Jan Výtisk z Vítkovic.

Článek

Utkání začalo s osmiminutovým zpožděním, neboť rozhodčí našli závadu v sítích obou dvou branek. V dresu Vítkovic si extraligovou premiéru odbyl ve čtvrté formaci rodák z Montrealu Mahbod, za domácí nastoupil poprvé obránce Nedomlel.

Boleslav se dostala do vedení po 65 odehraných vteřinách, kdy byl v útočném pásmu důrazný Pacovský, který následně nabídl puk volnému Klepišovi. Za hosty měl vyrovnání na hokejce Lev, ale gól mu ukradla Růžičkova lapačka.

Druhou třetinu začali náporem hosté a Růžička se měl ve svém brankovišti co ohánět, aby udržel čisté konto a boleslavské vedení. Vítkovičtí byli během celé druhé třetiny lepším týmem a za svou zvýšenou aktivitu byli odměněni šest a půl minuty před koncem periody, když se na brankovišti kolem svého strážce obtočil Kurovský a podél Růžičky vyrovnal na 1:1.

Bruslaři si ale ještě do přestávky vzali vedení zpět. Na konci přesilovkové kombinace byla přesná střela Pacovského. Domácí se prosadili do přestávky ještě jednou, ale trefu Lence rozhodčí neuznali, neboť byla dosažena vysokou holí.

I díky tomu mohli hosté ve třetí třetině vyrovnat a prosadili se také při nestandardním počtu hráčů. Při hře čtyři na čtyři zakončil přečíslení Lev. Klíčový okamžik zápasu přišel pět minut před koncem závěrečné dvacetiminutovky. Po levém křídle se do útočného pásma prosmýkl Šimon Stránský a střelou na zadní tyč překvapil Růžičku. Domácí ještě dostali příležitost v přesilové hře, kterou znásobili odvoláním gólmana, ale výsledkem byla pouze branka Kucsery do prázdné branky.

46. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Ridera 2:4 (1:0, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 2. Klepiš (Pacovský, Jan Hanzlík), 37. Pacovský (Kotvan, Klepiš) - 34. Kurovský (Hrbas, Roman), 47. Lev (Tybor, Baranka), 55. Š. Stránský (Szturc, Kolouch), 59. Kucsera (Dej, Hrbas). Rozhodčí: Hodek, M. Petružálek - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3298.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Jan Hanzlík, Nedomlel, Eminger, Dlapa, Němeček, Říha, Kotvan - Žejdl, Nahodil, Orsava - Pacovský, V. Němec, Klepiš - Lenc, P. Musil, L. Pabiška - Valský, Urban, Kousal. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.
Vítkovice: Bartošák - Baranka, Hrbas, Urbanec, D. Krenželok, Výtisk, Trška - Olesz, Lev, Dej - Kurovský, Roman, Tybor - Kucsera, Kolouch, P. Zdráhal - Szturc, Mahbod, Š. Stránský. Trenéři: Petr a Trnka

Reklama