Hlavní obsah

Pardubice - Plzeň 2:0Pardubice vydřely výhru nad favoritem, Kacetl vychytal třetí čisté konto

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Svoboda 1 : 0
60. Sýkora 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic vyhráli ve 46. kole extraligy nad Plzní 2:0 a poprvé v sezóně tak proti aktuálnímu lídrovi soutěže naplno bodovali. Dynamo posunul do vedení ve 26. minutě v přesilové hře Tomáš Svoboda, druhý gól vstřelil při power play Petr Sýkora. Brankář Ondřej Kacetl udržel třetí čisté konto v sezóně.

Foto: David Taneček, ČTK

Na ledě Jan Starý z Pardubic, ve vzduchu Marek Rubner z Plzně.

Článek

Diváci v Pardubicích sledovali od začátku ofenzivní představení z obou stran, ve kterém měli přece jen více šancí domácí hráči. Plzeňská obrana byla až nečekaně snadno průchodná, takže Hylák musel likvidovat čisté gólovky Sýkorovi či Kautovi, Trončinský pro změnu zblízka přestřelil. Lídr extraligy v první třetině výrazněji zahrozil jen při Mertlově střele do boční sítě.

I přes řadu možností padl první gól až ve 26. minutě, kdy jednu z mnoha přesilovek využil střelou z voleje pardubický Svoboda. Škoda poté přidala a tlačila se před Kacetla, jenže Kubalíkova dorážka se mezi tři tyče nevešla a přečíslení tří proti jednomu hosté překombinovali.

Pohnout se skóre a to hned dvakrát, mohl po polovině utkání domácí Treille. Nejprve jeho krátký nájezd vyrazil Hylák, poté francouzský útočník z dorážky trefil jen tyčku odkryté branky. Vyhlášený útok Plzně se ke slovu dostával těžko, a když už se před brankou k tečování střely protlačil Gulaš, mířil vedle. Gólem neskončila ani hezká individuální akce Kratěny.

Plzeň postupně tlačila soupeře do defenzívy a po střele Moravčíka na startu třetí třetiny zvonila tyč. Blízko ke gólu byl v přesilovce Denis Kindl, který však dvakrát pálil jen do rozhozeného Kacetla. Dynamo se připomnělo sedm minut před koncem, kdy Rolinka v ideální střelecké pozici vychytal Hylák. Za chvíli trefil pardubický kapitán horní tyč.

Zápas gradoval a vyrovnání měl minutu a půl před koncem na hokejce Denis Kindl, ale parádním zákrokem lapačkou se zaskvěl Kacetl. Tím naděje Škodovky zhasly, protože krátce nato střelou do opuštěné branky rozhodl Petr Sýkora.

46. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 26. T. Svoboda (P. Sýkora, Trončinský), 60. P. Sýkora (Rolinek). Rozhodčí: Hribik, Lacina - Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:7, navíc Schleis (Plzeň) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 8122.
Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Wishart, Cardwell, Hrabal, Mojžíš - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - T. Svoboda, Tomášek, Treille - M. Kaut, Poulíček, Perret - Starý, Dušek, Beran. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.
Plzeň: Hylák - Jones, Moravčík, J. Kindl, Kvasnička, Kaňák, D. Sklenička - Gulaš, Mertl, T. Kubalík - D. Kindl, Kratěna, Schleiss - Indrák, Kracík, Kantner - Hollweg, Kodýtek, Rubner. Trenéři: Martin Straka, Čihák, Jiří Hanzlík a Vlasák.

Reklama

Související témata: