Hlavní obsah

Liberec - Sparta 3:2 SNLiberec otočil zápas se Spartou a slavil výhru po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Kalina 0 : 1
5. Kudrna 0 : 2
45. Dlouhý 1 : 2
49. Redenbach 2 : 2
65. Kvapil (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce zdolali ve 47. kole extraligy po dokonalém obratu pražskou Spartu 3:2 po samostatných nájezdech a mohli si naplno vychutnat slavnostní zápas. Před jeho začátkem Bílí Tygři ocenili bývalou oporu Petra Nedvěda, jehož dres s číslem 93 byl vyvěšen ke stropu Home Credit Arény.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tyler Redenbach z Liberce srovnal duel se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Liberec prohrával po gólech Petra Kaliny a Andreje Kudrny v páté minutě už 0:2, ale třetí prohru za sebou nepřipustil. V závěrečném dějství vyrovnali Adam Dlouhý s Tylerem Redenbachem a v rozstřelu rozhodl Marek Kvapil. Sparta si připsala čtvrtou porážku za sebou.

Před utkání vyprodaná liberecká hala opět aplaudovala Nedvědovi, který se tam v sobotu čtyři roky po skončení kariéry rozloučil v duelu v dresu prvoligovém Benátek nad Jizerou proti Kladnu s hvězdným Jaromírem Jágrem v sestavě.

Začátek utkání vyšel nadmíru dobře Spartě. Od úvodního hvizdu na Bílé Tygry doslova vlétla a brzy korunovala svůj tlak vedoucí brankou. Po závaru před Willem se ve čtvrté minutě trefil Kalina. Vzápětí ve hře čtyř proti čtyřem trefil Bakoš boční síť Aittokalliovy branky.

Z následného rychlého protiútoku našel Kudrna skulinu ve Willově výstroji a bylo to 2:0 pro Spartu. Domácí se snažili o odpověď. Nebezpečně pálil Maier, ale hostujícího brankáře nepřekonal. Naopak Pražané mohli v 17. minutě zvýšit vedení, střelu volného Kumstáta z mezikruží ale Will zlikvidoval.

Ve druhé třetině se domácí vrhli do útoku, ale v rozhodujících momentech selhali v koncovce. Sparta sice byla opticky pod tlakem, ale měla vyloženější příležitosti ke zvýšení svého náskoku. Uher ani Ďaloga, ale na libereckého brankáře nevyzráli.

Od začátku třetího dějství se na Aittokallia valil jeden útok za druhým. Ve 45. minutě se už bouřící aréna dočkala. Na brankovišti se důrazem prosadil Dlouhý a snížil. O minutu později se na Willa řítil v samostatném nájezdu Hlinka, ale Will ho vychytal.

Nápor domácích pokračoval. Ve 49. minutě fauloval Švrček Redenbacha, který nařízené trestné střílení proměnil střelou pod vyrážečku. V 57. minutě byl v obrovské šanci sparťan Mikuš, ale Will byl pozorný. Půl minuty před koncem třetí části se do šance prodral Jelínek, ale Aittokallia nepřekonal.

V prodloužení byla aktivnější Sparta, ale gól nepadl. V rozstřelu se jako jediný exekutor prosadil Kvapil a zajistil svému týmu další cenný bod v boji o play off.

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 3:2 po sam. nájezdech (0:2, 0:0, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 45. A. Dlouhý (J. Vlach, Šmíd), 49. Redenbach z trestného střílení, rozhodující sam. nájezd M. Kvapil - 4. Kalina, 5. A. Kudrna (T. Pavelka). Rozhodčí: Fraňo, Pražák - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 6:8. Bez využití. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Will - Pyrochta, Derner, Kolmann, Šmíd, Maier, Jánošík - Lakatoš, P. Jelínek, M. Kvapil - Bakoš, Bližňák, L. Krenželok - Ordoš, Redenbach, Jašek - A. Dlouhý, J. Stránský, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Sparta: Aittokallio - T. Pavelka, T. Voráček, J. Mikuš, Kalina, Ďaloga, Švrček - Řepík, P. Vrána, Klimek - Forman, J. Hlinka, Buchtele - Jarůšek, Černoch, A. Kudrna - Uher, Rousek, Kumstát. Trenéři: F. Výborný, Rulík, J. Nedvěd a Janeček.

Reklama

Související témata: