Hlavní obsah

Jihlava - Plzeň 1:6Plzeň hladce vyhrála a udržela šestibodový náskok

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Kratěna 0 : 1
34. Indrák 0 : 2
43. Gulaš 0 : 3
49. Kracík 0 : 4
55. Schleiss 0 : 5
57. Stříteský 1 : 5
58. Kindl 1 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté jihlavské Dukly utrpěli nejvyšší porážku v sezoně, když v utkání 48. kola extraligy podlehli Plzni 1:6. Lídr porazil nováčka i počtvrté v sezoně a vede stále o šest bodů před Hradcem Králové. Útočník Jaroslav Kracík dal gól a na dva další nahrál.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Plzeňští hráči zleva Jaroslav Kracík, Tomáš Mertl a vpravo Milan Gulaš se radují, ilustrační snímek.

Článek

Po prohře ve Vítkovicích (0:3) nemohli v předposledním domácím zápase v základní části proti Plzni nastoupit Zeman, Žálčík ani Hlinka, kteří se přidali k dlouhodobě zraněnému Rabbitovi. Na křídlech čtvrté formace proto nastoupili obránci Půža s Bryhnisveenem.

Už po půl minutě mohla jít Dukla do vedení, jenže Kajínkovu střelu i dorážku Hamilla Svoboda chytil. V polovině sedmé minuty ujel zadákům Plzně Anděl, ale jeho pokus o blafák kryl hostující brankář, který Jihlavě v minulé sezoně pomohl po 12 letech k návratu do extraligy.

Z hostů se v dobré příležitosti ocitl v polovině první části hry Mertl, ale Kořenář jeho střelu kryl. Extraligový nováček opět v domácím prostředí potvrdil, že přesilovky nejsou jeho silná disciplína. Nejenže početní výhodu nevyužil, ale ve 14. minutě dokonce šli hosté ve vlastním oslabení do vedení, když Kratěna propálil z kruhu pro vhazování Kořenáře.

V prostřední části hry hrála Dukla přesilovku v součtu celých osm minut, ale například při čtyřminutovém trestu Jakuba Kindla prakticky vůbec nedokázala ohrozit Svobodovu bránu. Hostující gólman, který se do branky lídra extraligové tabulky vrátil po nemoci, dál deptal domácí tým.

Neuspěl proti němu ani Jiránek, který tváří v tvář napálil puk jen do hrudi bývalého spoluhráče. Do dvoubrankového vedení se hosté dostali na začátku 34. minuty, kdy Mertl z rohu kluziště našel mezi kruhy Indráka, který střelou mezi betony překonal Kořenáře.

V polovině 43. minuty bylo rozhodnuto: Gulaš z mezikruží střelou do horního růžku zvýšil na 3:0. Snížit mohl ve 45. minutě Čachotský, jenž dorážel Svobodou vyraženou střelu, ale přestřelil.

Plzeň si vedení v pohodě hlídala a proti rezignované Dukle přidala ve 49. minutě další gól. branku. Rychlý brejk Plzně 11 minut před koncem se zakončením Denise Kindla ještě Kořenář kryl, ale nedůraz jihlavských obránců mu dovolil naservírovat přihrávku před branku Kracíkovi, který zařídil nejvyšší prohru Jihlavy v této sezoně.

Osm minut před koncem základní doby Zdráhal od modré čáry sestřelil Kodýtka, centr druhého útoku nakonec po zásahu pukem do obličeje opouštěl led po svých až za doprovodu lékařů. Na začátku 55. minuty projel celé hřiště Kracík a ze strany prostřelil Kořenáře. Dukla snížila necelé čtyři minuty před koncem, když Svobodu od modré čáry propálil Stříteský. Konečnou podobu výsledku určil Denis Kindl.

48. kolo hokejové extraligy:
HC Dukla Jihlava - HC Škoda Plzeň 1:6 (0:1, 0:1, 1:4)
Branky a nahrávky: 57. Stříteský (P. Straka, Suchánek) - 14. Kratěna (Kodýtek, D. Sklenička), 34. Indrák (Mertl), 43. Gulaš (D. Sklenička), 49. Kracík (D. Kindl, D. Sklenička), 55. Schleiss (Kracík, J. Kindl), 58. D. Kindl (Jones, D. Sklenička). Rozhodčí: Hradil, Hejduk - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 2:7. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváků: 4102.
Jihlava: Kořenář - Šidlík, D. Kajínek, De la Rose, J. Zdráhal, Stříteský, Suchánek, Váňa - Čachotský, Hamill, Jiránek - P. Straka, Skořepa, F. Seman - Diviš, R. Hubáček, Anděl - Bryhnisveen, Rys, Půža. Trenéři: Vlk a F. Zeman.
Plzeň: M. Svoboda - Jones, D. Sklenička, Čerešňák, J. Kindl, Kaňák, Moravčík - Gulaš, Mertl, Kratěna - Indrák, Kodýtek, Kantner - Pour, Kracík, D. Kindl - Hollweg, Schleiss. Trenéři: Martin Straka, Čihák, Jiří Hanzlík a Vlasák.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice