Hlavní obsah

Chomutov - Litvínov 3:4 SNChomutov třikrát vedl, ale nakonec zůstává za desítkou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Vantuch 1 : 0
19. Mikúš 1 : 1
25. Růžička 2 : 1
29. Lukeš 2 : 2
54. Szathmáry 3 : 2
57. Doudera 3 : 3
65. Mikúš (rozhodující nájezd) 3 : 4
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova podlehli v 48. kole extraligy v severočeském derby doma poslednímu Litvínovu 3:4 po samostatných nájezdech a promarnili šanci dostat se na pozice pro play off. Piráti se ale i přes prohru posunuli na jedenácté místo před Mladou Boleslav a na desátou Spartu ztrácejí bod.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Litvínova se radují z gólu v Chomutově, zleva Viktor Hübl, František Gerhát a František Lukeš.

Článek

Verva v utkání třikrát vyrovnala a po sérii třinácti porážek vyhrála podruhé za sebou v nastavení. Vítěznou branku v rozstřelu si připsal slovenský útočník Juraj Mikúš, který v utkání zaznamenal celkem tři body za dvě branky a jednu asistenci.

Po poklidném začátku drobnou převahu získali hosté v početní výhodě, ve které ale neuspěli. Na druhé straně se neprosadil u brankoviště Marek Růžička. Krátce po polovině úvodního dějství si zahrály oba týmy početní výhodu, se skóre se však neměnilo.

V 17. minutě měl na holi gól hostující Kubát, který místo odkryté části branky trefil lapačku Štěpána Lukeše. Vzápětí se radovali domácí a v druhé vystoupení za Chomutov po příchodu z Liberce si připsal první trefu Vantuch, jenž dorazil puk do odkryté branky. Při Flemmingově vyloučení ale 76 vteřin před koncem úvodního dějství vyrovnal Mikúš.

Do druhé části vstoupili lépe Piráti, jelikož od 25. minuty opět vedli zásluhou samostatného úniku Vladimíra Růžičky mladšího. Zvýšit náskok se domácím nepovedlo při Čuttově trestu a Laukovo vyloučení naopak potrestal František Lukeš. Tečoval Mikúšovu ránu za záda svého bratra Štěpána, jehož v nejvyšší soutěži překonal poprvé. Chvilku před koncem druhé třetiny se dostal do brejku Jurčík, který byl ale tísněný a neskóroval.

Jánský mohl v úvodu třetí části poslat svůj celek do vedení, jenomže volného prostoru nevyužil. Krátce poté navíc usedl na trestnou lavici. Dva dvouminutové tresty krátce po sobě však Chomutov nevyužil. Vladimír Růžička zamířil mimo a Poletína vychytal Kantor, jenž poté pokryl i další pokusy.

Pokračující tlak využil v 54. minutě premiérovou trefou v extralize Szathmáry. Za tři minuty se ale po Baránkově střele prosadil z dorážky Doudera a také oslavil svou první trefu v nejvyšší soutěži. Sörvikův faul dvě minuty před koncem základní hrací doby Piráti nepotrestali.

Pětiminutové prodloužení také nerozhodlo a v nájezdech se prosadili jen hostující Mikús a Marek Růžička.

48. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 17. Vantuch (Huml), 25. V. Růžička ml. (J. Mrázek), 54. Szathmáry (Smejkal, Vondrka) - 19. J. Mikúš (F. Lukeš, V. Hübl), 29. F. Lukeš (J. Mikúš, Kubát), 57. L. Doudera (Baránek, Gerhát), rozhodující sam. nájezd J. Mikúš. Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Úlehla - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 4:5, navíc Čutta (Litvínov) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 4732.
Chomutov: Š. Lukeš - Valach, Grman, Flemming, Dietz, Knot, J. Mrázek,od 30. navíc T. Dvořák a Szathmáry - Vondrka, Smejkal, Koblasa - Šťovíček, V. Růžička ml., Sklenář - Vantuch, Huml, Poletín - Hlava, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Litvínov: Kantor - Sörvik, Iberer, Čutta, Beránek, Gula, Kubát, od 30. navíc L. Doudera - J. Černý, J. Mikúš, Marek Růžička - Jurčík, Gerhát, Trávníček - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - Řehoř, Válek, Matoušek. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články