Hlavní obsah

Časný budíček obstarali českým hvězdám dopingoví komisaři

sob, ram (Pchjongčchang)Sport.czPrávo

Plán pospat si ve volném dnu zhatil Ondřeji Moravcovi budíček už v 6:50, kdy na jeho dveře zaklepali dopingoví komisaři. On, Jaroslav Soukup, Adam Václavík a Markéta Davidová zamířili na poněkud nestandardní dopingovou zkoušku. „Já to beru jako jednu z mála našich povinností, jsem pro, aby šli tvrdě po dopingu a testovali, ale systémem, který funguje. Což nebyl tento případ. Horší zkoušku jsem nezažil," kroutil hlavou český biatlonista.

Foto: ČOV/Pavel Lebeda

Český reprezentant Ondřej Moravec na tréninku v Alpensia Biathlon Centre před zahájením zimních olympijských her v jihokorejském Pchjončchangu.

Článek

Procedura, která trvá standardně okolo půl hodiny, se protáhla na pětinásobek. „Asi dostali seznam a chtěli to rychle sfouknout, tak nás tam vzali snad patnáct," líčí Moravec. „Jenže z pěti odběrových místnosti se dvě zablokovaly, protože dvě holky asi neodevzdaly kompletní vzorek moči. Zůstaly tři místnosti, jen jedna pro chlapy a v ní jsme se střídali."

Nešlo o výjimku, podobnou zkušenost učinila i v olympijské vesnici v Kangnungu Martina Sáblíková. Ta měla neplánovaný budíček ve středu v 7.15. „Pak jsem čekala na Niky (Zdráhalovu), protože paní, která přišla pro ni, moc neuměla anglicky," vyprávěla Sáblíková.

I ona čekala padesát minut, než na ni přijde řada, s odevzdáním vzorku se celá akce protáhla rovněž na dvě a půl hodiny. „Nebýt Niky, sedím tam ještě dnes. Poprosila jsem paní komisařku, jestli se mnou může jít do místnosti a povídat si se mnou, že je to pak domácí atmosféra. A až pak jsem se vyčůrala," smála se trojnásobná olympijská vítězka.

Reklama

Související témata: