Hlavní obsah

Kladno - Litoměřice 1:4Kladenské ochozy praskaly ve švech, legendě domácí premiéra pořádně zhořkla

Kladno
Aktualizováno

První vystoupení Jaromíra Jágra na domácím ledě po návratu z Calgary sledovalo vyprodané hlediště, v němž se tísnilo 5200 diváků. Kladenský zimní stadión se zcela zaplnil poprvé po pěti letech a čtyřech měsících. Jenže obnovená domácí premiéra domácí legendy všem pořádně zhořkla, Rytíři prohráli 1:4 s Litoměřicemi a Jágr neměl žádný důvod k úsměvu.

Jaromír Jágr hrál první zápas za Kladno na Kladně. Výhry se ale nedočkal. Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Zápasu předcházel dojemný ceremoniál, při kterém diváci mohli sledovat na kostce nad ledem fragmenty z Jágrovy bohaté kariéry s úspěchy v NHL a národním týmu i předešlých startů v kladenském dresu. Na ledě pak hrající legendu s číslem 68 přivítali fanoušci ovacemi vestoje. Řada z nich si přitom nenechala ujít už předzápasové rozbruslení. Během utkání pod dojmem zklamání z výsledku i výkonu Kladna se ale ozýval pískot.

Nebyl však adresován Jágrovi, ten patřil k nejaktivnějším hokejistům a nebyl na ledě ani jednou, když padl nějaký gól. Během svého icetimu 18:43 min. odehrál celkem 23 střídání a vyslal na Škarka pět střel. Byl zase hodně silný na puku. Bohužel u spoluhráčů nenacházel pochopení pro své kousky.

Akce, kterým předcházela Jágrova finální přihrávka, přitom volaly po gólech. Jenže M. Hořava, Kubík i Pekr stoprocentními šancemi pohrdli. Gólman reprezentační dvacítky Škarek hájící litoměřickou svatyni propustil do sítě a předvedl celkem 44 úspěšných zásahů.

Po příchodu ze zámoří odehrál Jágr třetí duel za kladenský hokejový klub, který vlastní, ale zatím se potvrzují jeho slova, že provést Rytíře celým play off až do baráže o extraligu bude pořádná fuška. Předtím hrál před týdnem v Liberci proti Benátkám nad Jizerou (7:2) a ve středu v Přerově (1:2). Na kladenském ledě se tak objevil poprvé 8. ledna 2013, kdy tehdy na sklonku výluky NHL nastoupil ještě v extralize proti Litvínovu.

Nyní do konce základní části první ligy čekají Jágra v kladenském dresu ještě další dvě domácí vystoupení s Havířovem (17. února) a Prostějovem (24. února). Mezitím by měl absolvovat zápasy na Slavii (14. února) a v Českých Budějovicích (21. února).

Zápas WSM ligy, 48 kolo
Kladno - Litoměřice 1:4 (0:2, 1:2, 0:0)

.

Reklama

Související témata: