Hlavní obsah

USA - Slovensko 2:1Slovenští hokejisté na další překvapení nedosáhli. S USA těsně prohráli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Donato 1 : 0
8. Kudrna 1 : 1
43. Donato 2 : 1
Záznam online reportáže

Pchjongčchang/Praha
Aktualizováno

Hokejisté Slovenska po nečekané výhře v úvodním olympijském utkání v Pchjongčchangu nad hráči ruské sborné 3:2 vyšli ve svém druhém vystoupení naprázdno. Týmu USA podlehli těsně 1:2, oba góly zámořského výběru vstřelil v přesilovkách útočník Ryan Donato. Američané napravili úvodní prohru se Slovinci a situace ve skupině B se začíná zamotávat.

Foto: Jamie Squire, Reuters

Americký brankář Ryan Zapolski poté, co inkasoval gól v utkání proti Slovensku.

Článek
Fotogalerie

Ve slovenské brance dostal před hrdinou úvodního duelu proti sborné (3:2) Konrádem přednost Laco a inkasoval hned během první přesilovky Američanů. V osmé minutě se puk po Terryho akci odrazil přímo na hůl dojíždějícího Donata, který skóroval rychlým švihem z mezikruží.

Slováci se ale rychle oklepali a přispěchali s bleskovou odpovědí. Surový z rohu nahodil kotouč na branku střeženou Zapolskim a puk po Kudrnově jemné teči propadl americkému gólmanovi pod rukou. Další početní výhodu při Barankově trestu už Američané nezužitkovali.

V druhém dějství nabídli Slováci soupeři další dvě početní výhody. Sami si výhodu jednoho muže v poli vyzkoušeli až ve 37. minutě, ale stav se neměnil. Když už přišel v urputné bitvě náznak šance, Zapolski i Laco byli pozorní.

Rozhodující okamžik přinesla poslední pátá přesilovka USA v utkání. Svěřence kanadského kouče Craiga Ramsayho tak přišlo velmi draho nepovedené střídání, kdy hráli v šesti. Američanům stačilo na využití početní výhodu pouhých sedm vteřin, když se do koncovky parádně obtočil Donato a vstřelil vítězný gól. Power play Slováků už vyrovnání nepřinesla.

XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu - hokej (Kangnung):
Muži - skupina B:
USA - Slovensko 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Donato (Terry, Ch. Bourque), 43. Donato (Arcobello, Ch. Bourque) - 8. Kudrna (Surový, Čajkovský). Rozhodčí: Gouin (Kan.), Wehrli - Fluri (oba Švýc.), Otmachov (Rus.). Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. Diváci: 5652.
USA: Zapolski - Gunderson, Sanguinetti, Welch, Gilroy, Billins, J. Blum, Wisniewski - O'Neill, Roe, Little - Butler, Greenway, Ch. Bourque - Donato, Arcobello, Terry - Gionta, McCarthy, Kolarik - Stoa. Trenér: Tony Granato.
Slovensko: Laco - Baranka, Starosta, Čerešňák, Graňák, Čajkovský, Ďaloga, Valach - Kudrna, Surový, Nagy - Bakoš, Bubela, Haščák - Paulovič, Krištof, Ölvecký - Lamper, Marcinko, Cingel - Hovorka. Trenér: Craig Ramsay.

.

Reklama

Související témata: