Hlavní obsah

Räikkönen favorizuje v boji o titul stáj Ferrari

PRAHA

Kimi Räikkönen nechce být zatažen do slovní války mezi týmy Renault a Ferrari, při níž vedení francouzské stáje obvinilo Mezinárodní automobilovou federaci FIA z nadržování týmu z Maranella. Fin sleduje coby dosluhující pilot McLarenu události z povzdálí, otevřeně ale prohlásil, že v těsném souboji o titul drží palce Ferrari, svému budoucímu zaměstnavateli.

Článek

Ostrá slova na otevřené scéně padla po Velké ceně Itálie, když šéf Renaultu Flavio Briatore obvinil FIA, že dělá vše pro to, aby titul světového šampióna spadl do klína Michaela Schumachera. Italského manažera rozčílilo rozhodnutí komisařů, kteří po kvalifikaci potrestali jedničku Renaultu Fernanda Alonsa za údajné zpomalování Felipeho Massy z Ferrari a posunuli jej až do desáté řady na startu.

Alonso pak v závodě předváděl slibnou stíhací jízdu, nakonec ale do cíle nedojel a při vítězství Schumachera se jeho náskok v čele průběžného pořadí MS scvrkl na pouhé dva body. V Poháru konstruktérů už Ferrari převzalo vedení a tři závody před koncem sezóny má na Renault náskok tři body.

Získá Michael Schumacher letošní titul mistra světa?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Diváci si užívají

Räikkönena Briatoreho atak nepřekvapil. "Při podobném vývoji mistrovství by to bez podobných obvinění snad ani nešlo. V takové situaci se vždy objeví řada spekulací a obviňování z nadržování té či oné straně," prohlásil.

Finský jezdec je každopádně hodně zvědavý, jak se bude závěr šampionátu odvíjet. "Je to hodně těsné, ten tlak mezi oběma rivaly je úplně cítit. Při závodech může dojít k mnoha kontroverzním situacím a bude hodně zajímavé sledovat, jak se všechno vyvine," věří v napínavé finále mistrovství.

Asi nikoho nepřekvapí, kdo je favoritem šestadvacetiletého Fina na zisk titulu. "Fandím samozřejmě Ferrari, vždyť budu v příští sezóně jejich jezdcem. Nicméně jsem rád, že je šampionát tak těsný. Letošní ročník je výrazně divácky zajímavější, než ty předešlé," dodal Räikkönen.

Reklama

Související témata: