Hlavní obsah

Zlín - Dukla 1:1Ševci na úvod jara ztratili body, Rada zneškodnil penaltu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
62. Tetour 0 : 1
73. Hronek 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína na úvod jara doma remizovali 1:1 s Duklou, kterou v první lize neporazili posedmé za sebou. Hosty v 62. minutě poslal do vedení Daniel Tetour, v 73. minutě vyrovnal Petr Hronek. Za bezbrankového stavu brankář Dukly Filip Rada zneškodnil penaltu Mirzadu Mehanovičovi. Pražané se ani na devátý pokus nedočkali venkovní výhry v této sezóně nejvyšší soutěže.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Ivan Ostojič z Dukly a Daniel Holzer ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

Už v páté minutě se do vyložené příležitosti dostal Tetour, ale v pokutovém území selhal a přestřelil Dostálovu branku. Na druhé straně se zpoza šestnáctky dostal ke střele Jiráček, jenže jeho střelu Rada pohodlně lapil.

Zlínští působili čerstvějším a aktivnějším dojmem. Jejich dvě slibně vypadající šance zastavil ofsajd a obrana soupeře si poradila i s dalšími útočnými výpady "Ševců". A tak přišla řada i na Duklu. Miloševič se opřel do míče z velké vzdálenosti a vystrašil Dostála.

Bezbrankový stav mohl změnit Holenda v 56. minutě, ale Dostál jeho hlavičku reflexivně vyrazil. Vpřed tak vzápětí vyrazili domácí a sudí odpískal pokutový kop, když Podaný loktem ve vápně srazil Vukadinoviče. Míč si postavil na penaltu Mehanovič, jenže jeho zakončení k tyči brankář Rada vystihl.

Dukla zlínské zaváhání brzy potrestala. V 62. minutě Podaný posadil míč na hlavu Tetoura a ten se zblízka nemýlil. Zvýšit mohli Holík nebo hlavičkující Holenda, ale Dostál domácí tým podržel.

Hru Zlína oživil střídající Ekpai. Po jeho odraženém centru to zkusil Traoré, kterého ale ještě vychytal Rada. V 73. minutě už se domácí dočkali. Mehanovič se neukvapil, posunul míč na Ekpaie, který nacentroval na nabíhajícího Hronka. Ten už neměl problém umístit míč k tyči.

Domácí po brance na 1:1 nadále okupovali šestnáctku Dukly. Aktivní Ekpai po rohu málem ještě překvapil brankáře Dukly, který na poslední chvíli vytáhl míč nad břevno. Pod tlakem hrající Pražané ale odolávali a Fastav se jen složitě dostával do dalších šancí. Zlínským fanouškům zatrnulo v nastavení, když se hostům podařilo dostat míč do sítě. Pomezní rozhodčí však odmával ofsajd.

Fotbalová liga - 17. kolo:
Fastav Zlín - Dukla Praha 1:1 (0:0)
Branky: 73. Hronek - 62. Tetour. Rozhodčí: Příhoda - Mokrusch, Dresler. ŽK: Ostojič (Dukla). Diváci: 3024.
Zlín: Dostál - Kopečný (67. Ekpai), Hnaníček, Gajič, Matejov - Vukadinovič (82. Džafič), Hronek, Jiráček, Holzer - Mehanovič - Beauguel (46. Traoré). Trenér: Páník.
Dukla: Rada - Miloševič, Ostojič, Jiránek, Podaný - Bilovský, Holík (84. Doumbia), Tetour - Brandner (74. Djuranovič), Holenda, Koreš (89. Schranz). Trenér: Hynek.

Reklama

Související témata: