Hlavní obsah

Uzdraveného Hardena prověří Cleveland

Přes tři měsíce vyřadilo zranění ze hry jednu z vycházejících hvězd mezi zámořskými nadhazovači. Rich Harden se uzdravil za pět minut dvanáct: play off už je za dveřmi a vedení Oaklandu doufá, že ve vyřazovacích bojích bude svému týmu znovu oporou. Přesvědčit je o tom bude moci už dnes, kdy nastoupí proti Clevelandu.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

I když se Harden uzdravil, těžko mohou mít jeho zaměstnavatelé klidné spaní. Jednoho z nejtalentovanějších hráčů totiž zranění provázela i v předchozích sezonách a ta letošní je zatím vůbec nejhorší. Harden nastoupil v dubnu k pěti zápasům, přičemž v tom posledním musel kvůli bolesti zad odstoupit. Po šesti týdnech odházel čtyři směny proti Minnesotě a bolest v lokti ho poté vyřadila na další tři měsíce. Teď se zdá být konečně vše v pořádku; trenér ale určitě nedovolí, aby Harden po dlouhé pauze přepínal síly, proto oznámil, že své hvězdě povolí nanejvýš šedesát nadhozů a poté ji vystřídá. Šanci proto dostanou i ostatní nadhazovači a těch slušných mají Athletics letos dostatek. Pro lídra Západní divize Americké ligy je nejdůležitější dostat důležitého člena rotace do formy, nepotřebuje zvítězit za každou cenu, play off mu už totiž může uniknout jen čistě teoreticky.

Ani dnešní soupeř Oaklandu dnes zřejmě nevypustí na hřišti duši. Cleveland totiž po minulé sezoně, kdy do poslední chvíle bojoval o play off, letos zklamal a s bilancí 70-81 už může přemýšlet, co udělal špatně a co by měl příští rok napravit. Fanoušci Indiánů svému týmu rozhodně nemohou vyčítat slabý útok, ten totiž patří k nejlepším v lize, i když je nyní oslaben o vynikající Travise Hafnera, kterému nešťastný nadhoz zlomil ruku. Problém má tým z Ohia především na nadhozu; loňská hvězda Cliff Lee nezáří tak jako loni, pohoršili si i Byrd s Westbrookem a kapitolou o sobě je bullpen, ve kterém je jen málo spolehlivých nadhazovačů. Jedním z mála spolehlivých je C. C. Sabathia, který i přes svůj relativně nízký věk patří mezi zkušené mazáky. Právě on se dnes postaví Oaklandu, proti němuž se mu ovšem nikdy příliš nedařilo; z devíti zápasů proti Athletics si odnesl bilanci 1-3 a průměr přes 6 bodů na zápas.

Podle bookmakerů je dnes favoritem domácí Oakland, na který vypsali kurs 1.78. Myslíte si, že vynikající Sabathia dopomůže svému týmu, který vyhrál jen dva zápasy z posledních devíti, k vítězství? Potom si vsaďte na hosty, kurs je 2.07.

Reklama