Hlavní obsah

Málem jsem po porodu zemřela, prozradila Serena Williamsová

Radostná událost mohla mít smrtelné následky. Alespoň to tvrdí americká tenistka Serena Williamsová, která vloni na podzim málem kvůli komplikacím po porodu zemřela. Lékaři šestatřicetileté hráčce v poslední chvíli odstranili krevní sraženinu v břiše.

Foto: Chuck Burton, ČTK/AP

Serena Williamsová při čtyřhře v utkání Fed Cupu s Nizozemskem.

Článek

"Po porodu dcery jsem skoro zemřela. Zatímco těhotenství probíhalo poměrně v pohodě, moje dcera se narodila císařským řezem, neboť jí během kontrakcí dramaticky poklesla srdeční aktivita. Nakonec vše dopadlo dobře, ale poté jsem prožila šest dnů nejistoty. Začalo to plicní embolií," napsala Williamsová ve sloupku pro americkou CCN.

S embolií měla držitelka 23 singlových titulů z grandslamových turnajů velké potíže už v minulosti a od února 2011 kvůli tomu rok nehrála. "Kvůli mým zkušenostem s tímto problémem mám z toho strach. Když se mi začalo špatně dýchat, neváhala jsem ani sekundu a řekla jsem o tom sestrám. Vyvolalo to spoustu zdravotních komplikací a mám štěstí, že jsem přežila," uvedla Williamsová.

"V důsledku embolie jsem začala hodně kašlat a musela jsem se vrátit na operaci. Doktoři mi našli v břiše velkou krevní sraženinu a zabránili tomu, aby se dostala do mých plic. Měla jsem štěstí, že jsem se dostala k tak úžasnému lékařskému týmu. Bez nich bych tu dnes nebyla," doplnila Williamsová, která nakonec na lůžku strávila šest týdnů po porodu.

Americká tenisová legenda naposledy hrála ostrý zápas ve dvouhře vloni při vítězství na Australian Open. Na přelomu roku se vrátila na kurty v exhibici v Abú Zabí a před pár dny ve Fed Cupu nastoupila ve čtyřhře, kde po boku sestry Venus prohrála.

Reklama