Hlavní obsah

Kutlák zařídil českým Budějovicím vedení v tabulce

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic zvítězili v pátečním utkání 7. kola extraligy nad Litvínovem 5:3 a po porážce Zlína v Plzni se dostali do čela tabulky. Čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí se zaskvěl obránce Zdeněk Kutlák.

Článek

S lehkostí nastříleli domácí v úvodní části tři góly. Přehrávali soupeře jak chtěli. Toman Nedorost využili přesilovou hru na první a třetí zásah, Litvínov v té době jako by neexistoval.

Když nastřelil ve 21. min. Hudec od modré čáry tyčku branky hostí, vypadalo to s nimi dál všelijak. Ale z nevinné akce zavezl Branda kotouč až před branku domácích a snížil na 3:1. Za šest minut dal gól Benda a domácí znejistěli.

Z krize jim pomohly fauly hostí. V přesilovce pět na tři dal Kutlák za 17 vteřin gól na 4:2 a uklidnil své spoluhráče. Ti znovu začali diktovat vývoj zápasu. Ve třetí části dali oba týmy po gólu a domácí si s přehledem náskok pohlídali.

Milan Kupka, asistent trenéra Budějovic: "Zbytečně jsme pustili soupeře na kontaktní gól, a to bývá ošemetné. Ale dali jsme čtvrtou branku a dotáhli jsme utkání do vítězného konce."

Petr Fiala, asistent trenéra Litvínova: "Týmový duch, který byl v mužstvu do dnešního zápasu, dneska zůstal v Litvínově. Vypadali jsme jako loni, když jsme jezdili zápasy na led soupeřů jen odehrát."

Mountfield České Budějovice - Chemopetrol Litvínov 5:3 (3:0, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Toman (Brabenec), 12. Kutlák, 18. V. Nedorost (Kutlák), 36. Kutlák (Veselý), 50. Sailer (Kutlák) - 25. Branda (Trávníček), 31. Benda (Jenáček), 57. Nikolov (J. Černý). Rozhodčí: Smeták - Gebauer, Tošenovjan. Vyloučení: 9:10. Využití: 3:0. Diváci: 4605.
Sestavy:
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Mucha, Kutlák, Vydarený, Vágner - M. Hudec, V. Nedorost, Brabenec - Kotrla, V. Hübl, Sailer - Šimánek, Vak, Veselý - Gulaš, L. Květoň, Hřebejk. Trenéři: Jandač a Kupka.
Litvínov: J. Hübl - Skuhrovec, Hranáč, Bombic, Ťupa, Gýna, Morava, Poživil, Nikolov - Lukeš, Reichel, Prorok - Branda, Benda, Trávníček - Bednařík, Kopecký, Jenáček - Jánský, Sklenička, J. Černý. Trenéři: V. Sýkora a P. Fiala.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články