Hlavní obsah

Uspěje Valencie na Nou Campu i letos?

Eurotip.cz

Šlágrem čtvrtého kola Primera Division je jednoznačně souboj dvou neporažených týmů. Valencie s Barcelonou dosud procházely soutěží bez ztráty kytičky, nyní ale tato série pro jeden celek skončí. Valencie už pět let neodjela z posvátného barcelonského stánku s prázdnou a věří, že ani dnes její šňůra neskončí.

Článek

Nejlepší evropský celek loňské sezony odstartoval do té letošní nečekanou prohrou v evropském Superpoháru se Sevillou. Od té doby ale znovu dokazuje svou výjimečnost. Ve španělské nejvyšší soutěži katalánský suverén zvítězil ve všech třech odehraných zápasech a v každém z nich vstřelil tři branky. Kamerunec Samuel Eto'o má na svém kontě už čtyři trefy a opět prokazuje svoji nespornou kvalitu. Navíc nyní podepsal z automobilkou Ford smlouvu, že za každou vstřelenou branku dostane jeden vůz této značky; o motivaci tak má jistě postaráno. Na jeho gĺech má ale určitě velkou zásluhu nejlepší fotbalista planety Ronaldinho, který znovu září a určitě má i letos šanci vyhrát Zlatý míč. "Valencie má nyní skvělé mužstvo a to především směrem dopředu. Bude to těžký zápas a musíme si dát na soupeře velký pozor, abysme mohli uspět," složil poklonu Valencii Ronaldinho, který by dnes mohl znovu hrát po boku uzdraveného Messiho.

Valencie v létě velice obměnila svůj tým a určitě jí to prospělo. Do mužstva zamířili sice jen čtyři noví hráči, ale zato všichni světového formátu. Vyztužit defenzívu má španělský reprezentant Asier del Horno, jinak bíločerní posilovali především ofenzívu. Pabla Aimara skvěle nahradil Joaquín z Betisu Sevill a útočné duo má nyní zbrusu novou podobu ve dvojici Fernando Morientes - David Villa. Trenérem mužstva je Enrique Sanchez Flores, který praktikuje velice ofenzivní pojetí hry a tento styl hráčům svědčí. Do nového ročníku Primera Division vtrhli ve velkém stylu, stejně tak se jim podařil první zápas Ligy mistrů na hřišti řeckého Olympiakosu. "Vstupujeme do utkání s Barcelonou plni optimismu, nemáme co ztratit, ale chceme uspět. Barcelona má fantastické mužstvo a každý proti ní rád hraje," konstatovala nová útočná hvězda Valencie David Villa.

Myslíte si, že Valencie znovu potvrdí své úspěchy na Nou Campu a z katalánské metropole si odveze aspoň bod? Potom si vsaďte právě na tuto příležitost s kursem 2.10. Pokud ale věříte, že Barcelona konečně prolomí toto prokletí, pak využijte sázky na její vítězství s kursem 1.60.

Reklama