Hlavní obsah

Jágr už může naplno trénovat

Hokejisté New Yorku Rangers zřejmě přece jen zahájí sezónu i se svou největší hvězdou Jaromírem Jágrem. Český útočník dostal v pondělí od lékařů poprvé po pěti měsících od operace levého ramene povolení k tréninku a kouč Tom Renney nevyloučil, že budoucího kapitána týmu nasadí ještě v přípravném utkání před říjnovým startem NHL.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Jaromír Jágr na tréninku české hokejové reprezentace ve Vídni

Článek

"Dostali jsme od lékařů velmi dobrou zprávu. Jágr se může plně zapojit do tréninku a absolvovat vše, co s tím souvisí," řekl novinářům Renney, jenž se navzdory porážce s městským rivalem Islanders 2:5 usmíval.

Zprávy z minulého týdne totiž naznačovaly, že čtyřiatřicetiletý Jágr nebude moci absolvovat ani jeden přípravný zápas a nebude k dispozici ani pro úvodní utkání sezóny 5. října proti svému bývalému týmu z Washingtonu. "Rád bych ho viděl ještě v přípravě. Bude s námi pár dní trénovat a uvidíme, jak se to vyvine. Ale každopádně bude moci naplno trénovat a dál už je to na mně," dodal v pondělí Renney.

Sám Jágr v minulých dnech novinářům řekl, že je připraven hrát, nicméně lékařský tým mu dosud z preventivních důvodů účast v přípravných zápasech plných fyzických střetů nedoporučoval. Druhý nejproduktivnější hokejista minulé sezóny NHL se podrobil operaci ramene 8. května, devět dní po vyřazení Rangers z play-off.

Reklama