Hlavní obsah

Vítkovice - Hradec Králové 4:2Vítkovice poprvé v sezóně vyhrály nad Hradcem, pomohl k tomu i talentovaný Pytlík

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Pytlík 1 : 0
28. Dej 2 : 0
30. Trška 3 : 0
41. Džerinš 3 : 1
53. Dragoun 3 : 2
58. Hrbas 4 : 2
Záznam online reportáže

Vítkovice

Hokejisté Vítkovic se po reprezentační přestávce vrátili do extraligy vítězstvím 4:2 nad svým obávaným soupeřem z Hradce Králové. Na prvním bodovém zisku proti Východočechům v aktuální sezoně se premiérovým extraligovým gólem podílel šestnáctiletý dorostenec Jaromír Pytlík. Hradec ztroskotal po čtyřech výhrách v řadě, Vítkovice vyhrály počtvrté z posledních pěti zápasů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vítkovický útočník Rastislav Dej si proti Hradci připsal gól a asistenci.

Článek

Indispozice marodů Květoně, Tybora, Mahboda i potrestaného Romana dala ve vítkovických barvách víc prostoru mladým hráčům druhého sledu a jeden z nich, šestnáctiletý Pytlík, převážil po vyrovnaném úvodu misky vah na domácí stranu. Vítkovický talent se ve skrumáži před brankou ve 14. minutě prodral k odraženému kotouči a doklepl ho do odkryté brány. Přihrál mu další junior a debutant v nejvyšší soutěži Toman.

Do druhé části vstoupili aktivněji Východočeši a domácí vedení mělo několikrát na kahánku. Červeného ránu ale olympionik Bartošák kryl a Koukal zblízka akci nedokázal dotáhnout ke zdárnému konci. Tak se zase prosadily Vítkovice, které ve 28. minutě v přesilovce pět na tři poslal do gólového trháku Dej. Exhradecký útočník zblízka pohotově zasunul za Rybára vyraženou bombu Lva.

Dvě slepená vyloučení před polovinou zápasu stála hosty celý zápas. Ještě v pokračující klasické přesilovce pět na čtyři nejprve Trška zazvonil na tyčku, a pak se z kruhu švihem trefil i přesně do horních partií hostující branky. Koukal před koncem druhé části spálil nájezd na Bartošáka, gólu se tak hosté dočkali až ve 41. minutě zásluhou Džerinše, který projel středem kluziště mezi domácími beky jako nůž máslem a Bartošáka prostřelil mezi betony.

Východočeši pookřáli a zdánlivě vyřešený duel dostal nový náboj. Po závaru před Bartošákem ve 46. minutě dokonce zasahoval videorozhodčí, ale podle něj puk nepřešel brankovou čáru. Zato po Dragounově parádní ráně v 53. minutě zápěstím nebylo pochyb a domácí tím více muselo mrzet nevyužité přečíslení Tršky s Oleszem.

Hradec tlačil a byl kousek od vyrovnání, ovšem zapomněl na zadní vrátka a v 58. minutě dostal z Hrbasovy hole rozhodující čtvrtý úder.

HC Vítkovice Ridera - Mountfield Hradec Králové 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 14. Pytlík (Výtisk, Toman), 28. Dej (Lev, Trška), 30. Trška (Olesz, Dej), 58. Hrbas (Lev, P. Zdráhal) - 41. Džerinš, 53. Dragoun (Köhler, Cibulskis). Rozhodčí: Pavlovič, Pražák - Kis, Pešek. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 5504.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Baranka, Hrbas, Trška, Výtisk - Bartovič, Kolouch, Szturc - P. Zdráhal, Lev, Olesz - Dej, Š. Stránský, Kurovský - Pytlík, Jáchym, Toman. Trenéři: Petr a Trnka.
Hradec Králové: Rybár - Gregorc, Zámorský, Cibulskis, Pláněk, Graňák, F. Pavlík, Vydarený - Jaroslav Bednář, Džerinš, Cingel - M. Látal, Koukal, Červený - Köhler, Dragoun, Berger - R. Pavlík, Kukumberg, Šimánek. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata: