Hlavní obsah

Sparta - Zlín 3:2Sparta udolala Zlín a ukončila sérii pěti porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Jarůšek 1 : 0
15. Buchtele 2 : 0
46. Fryšara 2 : 1
54. Šťastný 2 : 2
56. Mikuš 3 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty porazili v 50. kole extraligy Zlín 3:2 a ukončili sérii pěti porážek. Pražané sice ve třetí třetině ztratili dvoubrankový náskok, v 56. minutě ale o jejich výhře rozhodl Juraj Mikuš. Sparta udržela desáté místo v tabulce, které zajišťuje poslední postupové místo do předkola play off. Zlín klesl na 9. místo.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Střelec druhého gólu Sparty Jan Buchtele (uprostřed) se raduje se spoluhráči Miroslavem Formanem a Andrejem Kudrnou (vpravo). Sparta využila přesilovou hru.

Článek

Spartě vstup do utkání ulehčil Žižka, protože byl již po 74 sekundách hry vyloučen a domácí hned první přesilovou hru využili. Michálkovu střelu od modré Kašík jen vyrazil a Jarůšek puk pohotově dorazil do branky.

Následně hráli hned dvakrát v početní výhodě hosté, vyrovnat však nedokázali. Šance si Zlín vypracoval až při hře pět na pět, Sedláček ani Illo však Aittokallia nepřekonali. Ve 14. minutě byl vyloučen Okál a Sparta i druhou přesilovku využila. Pech našel před brankou zcela volného Buchteleho a Pražané vedli 2:0.

Hned na začátku druhé třetiny si oba celky vytvořily velké příležitosti, Kašík i Aittokallio ale své týmy podrželi. Sparta měla střeleckou převahu, neustále si však musela dávat i pozor na protiútoky soupeře. Ideální šanci snížit měl ve 32. minutě Ondráček v přesilovce, finského gólmana v dresu Pražanů však pokořit nedokázal.

Ve 42. minutě mohl přiblížit Spartu výhře a ukončení série nezdarů Pech, nedokázal však zakončit přesně. Následně byli aktivnější hosté, kteří dokázali v předešlých dvou zápasech na ledě O2 areny vyhrát. A ve 46. minutě se jim podařilo snížit, když Aittokallia překonal Fryšara.

Před polovinou třetí třetiny se domácí rozhodli mstít za atak Šťastného na Michálka, který ale rozhodčí neoznačili za nepovolený a následně se museli bránit ve třech proti čtyřem. Zlín však výhodnou přesilovku k vyrovnání nevyužil. Hosty to ale dlouho mrzet nemuselo. Šťastný po návratu z trestné lavice totiž Aittokallia překonal sám.

Pražané se nicméně po ztrátě náskoku nepoložili a získali vedení zpět. Mikušovu přihrávku před branku srazil Žižka nešťastně za Kašíkova záda. Těsný náskok tentokrát již domácí udrželi i při závěrečné power play soupeře.

50. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - Aukro Berani Zlín 3:2 (2:0, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 2. Jarůšek (Z. Michálek, J. Hlinka), 15. Buchtele (Pech, Forman), 56. Mikuš (Buchtele)- 46. Fryšara (Klhůfek, Roberts Bukarts), 54. D. Šťastný. Rozhodčí: Hodek, Hribik - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:0. Diváci: 7160.
Sparta: Aittokallio - Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, Mikuš, Voráček, Kulda, Piskáček - Řepík, P. Vrána, J. Hlinka - Forman, Pech, Buchtele - Jarůšek, Klimek, A. Kudrna - Uher, Černoch, Pšenička. Trenéři: F. Výborný, Rulík, J. Nedvěd a Janeček.
Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Žižka, Řezníček, Matějíček - Okál, Fořt, J. Ondráček - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - Kubiš, Popelka, P. Sedláček - Klhůfek, Fryšara, Illo. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín