Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Dukla 2:0Klokani ovládli derby. Duklu srazili Mašek s Tettehem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Mašek (penalta) 1 : 0
86. Tetteh 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Malé pražské derby ovládli v Ďolíčku fotbalisté Bohemians 1905. V mrazivém počasí porazili v prologu 19. ligového kola Duklu 2:0, když se o góly postarali z penalty Dominik Mašek a Benjamin Tetteh. Klokani tak před vlastními fanoušky vyhráli i druhý jarní duel a minimálně do soboty poskočili na šesté místo tabulky. Naopak celek z Dejvic dál čeká na první venkovní vítězství v této sezóně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians 1905 se radují z gólu proti Dukle.

Článek
Fotogalerie

První půle se hrála převážně podle not domácích. David Bartek převzal před výkopem památeční dres za 200. ligový duel, který odehrál minulý týden na Slavii, a právě on mohl po pěti minutách otevřít skóre. Po křídelní akci se k němu dostal balón, jeho hlavičku však z brankové čáry odvrátil na poslední chvíli Kušnír.

Tým z Julisky sice přečkal úvodní velkou příležitost, vzápětí ale musel nuceně střídat, když zraněného Tetoura nahradil Bezpalec. Bohemians soupeře přehrávali a ve 22. minutě byl blízko gólu unikající Nečas, jenže jeho přízemní střelu skvěle vyrazil Rada.

Klokani se dočkali až ve 27. minutě. Podaný v pokutovém území vysunul nohu proti Reiterovi, který upadl a rozhodčí nařídil penaltu. Míč si přichystal Mašek a stejně jako v minulém domácím klání s Brnem poslal balón neomylně k pravé tyči - 1:0!

Parta Jaroslava Hynka hrozila pouze sporadicky, její první šance však málem skončila vyrovnáním. Centr z pravé strany prolétl až na zadní tyč, Podaný ale zblízka mířil jen do boční sítě.

Těsně před poločasem si mohli hosté při zmatcích ve vápně vstřelit druhý gól sami, ale Rada míč v síti už nepovolil.

Klokani po změně stran drželi těsný náskok a nepouštěli dejvický celek do velkých šancí.

Prokřehlé diváky pak rozesmál komentátor utkání, když oznámil, že v ochozech přihlíží 1905 diváků, tedy číslovka, kterou mají Bohemians v oficiálním názvu.

Dukla se vyrovnávacího zásahu nedočkala, naopak tečku za utkáním napsal v 86. minutě střídající Tetteh, jenž po rychlém brejku využil přihrávku Dostála. V samém závěru byl ještě po druhé žluté kartě vyloučen hostující Bilovský.

Bohemians Praha 1905 - Dukla Praha 2:0 (1:0)
Branky: 27. Mašek z pen., 86. Tetteh. Rozhodčí: Berka - Kříž, Melichar. ŽK: Bezpalec, Kušnír, Miloševič, Djuranovič, Bilovský (všichni Dukla). ČK: 89. Bilovský. Diváci: 1905.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Jindřišek, Hašek ml. - Reiter (89. Záviška), Mašek (78. Tetteh), Bartek - Nečas (84. Švec). Trenér: Hašek st.
Dukla: Rada - Kušnír, Ostojič, Jiránek, Podaný - Tetour (10. Bezpalec), Bilovský - Miloševič, Holík (77. Douděra), Djuranovič (61. Brandner) - Holenda. Trenér: Hynek.

Reklama

Související témata: