Hlavní obsah

Zlín - Chomutov 5:2Chomutov po prohře ve Zlíně ztratil naději na předkolo play off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Ferenc 1 : 0
6. Popelka 2 : 0
12. Sklenář 2 : 1
17. Nosek 3 : 1
36. Slovák 3 : 2
51. Popelka 4 : 2
57. Fořt 5 : 2
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté jedenáctého Chomutova prohráli v 51. kole extraligy ve Zlíně 2:5 a definitivně ztratili naději na postup do předkola play off. Semifinalista minulého ročníku už v šesté minutě prohrával 0:2 a i kvůli výhře Sparty nad Mladou Boleslaví bude hrát ve skupině o 11. až 14. místo. Zlín má stále naději na přímý postup do čtvrtfinále, na šesté Pardubice ztrácí dva body.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Chomutovský brankář Tadeáš Dvořák inkasuje gól.

Článek

Zlín svého soupeře v prvních minutách sevřel v jeho obranném pásmu a ve třetí minutě se dostal do vedení, když se z mezikruží trefil obránce Ferenc. Vzápětí po parádním pasu Sedláčka skóroval Popelka a vyhnal z branky gólmana Lukeše, jehož nahradil Tadeáš Dvořák.

Stav 2:0 nemusel platit dlouho. Další velkou šanci měl Ondráček, zblízka ale trefil pouze Dvořákovu masku. Piráti se dostali do hry ve 12. minutě, kdy při přesilové hře ujel zlínské obraně Sklenář a snížil na rozdíl jedné branky.

Chomutov byl i blízko vyrovnání, ale Růžička ve velké šanci Kašíka nepřekonal. A tak Berani zase uskočili do dvoubrankového vedení, když početní výhodu využil Nosek, pro něhož to byla první trefa v sezoně.

V prostředním dějství místo branek padaly především tresty. Například chvíli před polovinou zápasu hráli Zlínští bez tří sekund celé dvě minuty čtyři na tři, ale skórovat nedokázali. Naopak Piráti přesilovku využili, když Slovák potrestal trest Ference, který dostal dvě minuty za podražení a osobní trest do konce utkání za vystřelení puku do hlediště v přerušené hře.

Zlín si ve třetím dějství držel těsný náskok, ubránil se i v oslabení a v 51. minutě zvýšil na 4:2 svou druhou brankou v utkání Popelka. Při Honejskově vyloučení na dvě plus dvě minuty sáhli Piráti už devět minut před koncem k power play. Po Noskově trestu se jim pak naskytla na 70 vteřin i hra v šesti proti třem, ale neuspěli.

V nervózním duelu dostali trest do konce utkání i hostující útočník Skokan za nesportovní chování a také zlínský Okál, který narazil Smejkala na hrazení a následně se ještě popral s Knotem. Výsledek ještě pojistil v 57. minutě do prázdné branky Fořt.

51. kolo hokejové extraligy:
Aukro Berani Zlín - Piráti Chomutov 5:2 (3:1, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Ferenc (Klhůfek, Freibergs), 6. Popelka (P. Sedláček, Klhůfek), 17. Nosek (Fořt, Honejsek), 51. Popelka (Žižka), 57. Fořt - 12. Sklenář (V. Růžička ml., Valach), 36. Slovák. Rozhodčí: Mrkva, Hodek - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 12:8, navíc Ferenc do konce utkání, Okál 10 min. a 5 min. a do konce utkání - Skokan 10 min. a do konce utkání, Knot 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3954.
Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Žižka, Řezníček, Matějíček - Okál, D. Šťastný, Roberts Bukarts - J. Ondráček, Fořt, Honejsek - Kubiš, Fryšara, O. Veselý - Klhůfek, Popelka, P. Sedláček. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.
Chomutov: Š. Lukeš (6. Tadeáš Dvořák) - Valach, Knot, Flemming, Dietz, Slovák, Szathmáry, J. Mrázek - Skokan, Smejkal, Koblasa - Vondrka, V. Růžička ml., Sklenář - Vantuch, Huml, Poletín - Hlava, Šťovíček, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: