Hlavní obsah

Slavia - Liberec 2:0Senzace se nekoná. Sešívaní vyřadili tým, který v zimě vybrakovali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Škoda (penalta) 1 : 0
35. Frydrych 2 : 0
Záznam online reportáže

Kdepak, sešívaní momentálně nejsou u Nisy vůbec oblíbení. Klub z Edenu přes zimu v Liberci rekordně lovil - funkcionáře, trenéry i fotbalisty. Teď navíc Slavia ve čtvrtfinále MOL Cupu vyřadila Slovan po výhře 2:0 a už jen dva zápasy jí tak dělí od splnění jednoho z cílů, zisku pohárové trofeje. O branky se postarali Milan Škoda a Michal Frydrych.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Michal Frydrych se raduje z gólu ve čtvrtfinále MOL Cupu proti Liberci. S gratulací spěchá ke střelci kapitán týmu Milan Škoda.

Článek
Fotogalerie

Sotva se Slovan v Edenu rozkoukal, už rozvlnil síť za domácím brankářem. Pulkrab se v 7. minutě prodral k centrovanému míči a hlavou zamířil přesně k tyči. Rozhodčí Berka mu ovšem odpískal útočný faul a gól neuznal, což byl verdikt velmi diskutabilní.

Sešívaní pak byli nebezpečnější. Souček hlavičkoval těsně vedle, ještě větší šanci neproměnil kapitán Škoda. Když se ale Kačaraba ohnal ve vápně rukou a trefil Hromadu, dostali slávisté výhodu penalty, kterou už Škoda nepohrdl.

Důležité pro ně bylo, že ještě do přestávky náskok navýšili. Po pěkné akci, kdy Stochův přetažený centr z přímého kopu vrátil Bořil hlavou před branku a Frydrych rovněž hlavou skóroval. Když pak bylo Slavii ouvej, skvělým zákrokem proti Folprechtově tutovce ji podržel exliberecký brankář Kolář.

Po přestávce už bylo patrné, že k překvapení v Edenu nedojde. Liberecký gólman Nguyen zabránil vlastní trefě nešťastníka Kačaraby, Pulkrab hlavičkoval těsně vedle, jinak spěl zápas k výhře favorita. Pojistku postupu měl na noze Souček, jeho nezdar však nemusel domácí mrzet.

Čtvrtfinále fotbalového MOL Cupu:
Slavia Praha - Slovan Liberec 2:0 (2:0)
Branky: 25. z pen. Škoda, 35. Frydrych. Rozhodčí: Berka - Pelikán, Kubr. ŽK: Jugas, Bořil, Necid, Frydrych - Kačaraba, Breite, Pulkrab, Karafiát. Diváci: 4967. Do semifinále postupuje Slavia.
Slavia: Kolář - Frydrych, Jugas, Pokorný (82. Deli), Bořil - Souček, Hromada (46. Danny) - Stoch, Hušbauer, Sobol - Škoda (70. Necid). Trenér Trpišovský.
Liberec: Nguyen - Coufal, Karafiát, Kačaraba, Kerbr - Breite (63. Da Silva), Folprecht - Oscar (76. Ševčík), Bosančič, Potočný (63. Bartl) - Pulkrab. Trenér Holoubek.

Reklama

Související témata: