Hlavní obsah

Litvínov - Ml. Boleslav 2:3 PPHokejisté Mladé Boleslavi otočili zápas na ledě Litvínova

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Válek 1 : 0
8. Řehoř 2 : 0
22. Urban 2 : 1
45. Nahodil 2 : 2
63. Valský 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova prohráli v zápase 2. kola skupiny o umístění na 11. až 14. místě v extralize s Mladou Boleslaví 2:3 v prodloužení přesto, že vedli již 2:0. Severočeši si vypracovali dvoubrankové vedení v první třetině, poté ale třikrát inkasovali v oslabení. Rozhodující gól vstřelil v čase 62:26 Jakub Valský.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavští hokejisté slaví gól - ilustrační foto

Článek

Domácím se ideálně vydařil vstup do utkání a ve 3. minutě se zásluhou Válka dostali do vedení. Následně byli aktivnější hosté, Pabiška, Klepiš ani Dlapa však vyrovnat nedokázali. V 8. minutě tak vedla Verva 2:0, když Růžičku překonal Řehoř. Následně předvedl několik dobrých zákroků Kantor, který tentokráte dostal přednost před Petráskem. Poradil si s šancemi Nahodila i Pacovského, který po skončení první třetiny dostal osobní trest do konce utkání.

Hosté v 22. minutě snížili, když Urban tečoval střelu od modré a potrestal Řehořův faul. Severočeši následně mohli opět odskočit na rozdíl dvou branek, Hübl ovšem nezvládl přesně zamířit do odkryté branky. Následně se neprosadil ani Lukeš. Ve třetí třetině se proti Klepišovi vyznamenal Kantor, ale o minutu později se již hosté radovali z vyrovnání. Nahodil nedal šanci Kantorovi zakročit.

Hra se poté uklidnila a vyrovnala. Domácí mohli rozhodnout v přesilové hře v 53. minutě, Růžičku však překonat nedokázali. Utkání se tak muselo prodlužovat. Hned na začátku nastavení dost Hübl pětiminutový trest a Středočeši v přesilovce rozhodli.

Litvínov tak i nadále čeká na výhru za tři body, kterou si připsal naposledy 28. prosince. Poté se mu to ve dvaceti zápasech nepovedlo. Doma Verva vyhrála v normální hrací době naposledy 19. listopadu.

2. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 2:3 v prodl. (2:0, 0:1, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Válek (Jícha), 8. Řehoř (Marek Růžička, Čutta) - 22. Urban (Kotvan, Flynn), 45. Nahodil (L. Pabiška, Kurka), 63. Valský (Nahodil, Říha). Rozhodčí: Kika, Úlehla - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 4:4, navíc V. Hübl (Litvínov) 5 min. a do konce utkání, Pacovský (M. Boleslav) 10 min. a do konce utkání. Využití: 0:3. Diváci: 2276.
Litvínov: Kantor - Šesták, Iberer, Čutta, Frolo, Gula, Sklenička, L. Doudera - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - Marek Růžička, Řehoř, Trávníček - M. Hanzl, J. Mikúš, J. Černý - Jícha, Válek, Jurčík. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Bernad, Jan Hanzlík, Eminger, Dlapa, Kurka, Kotvan, od 21. navíc Říha - Valský, Nahodil, Orsava - Pacovský (21. Volf), Flynn, Klepiš - L. Pabiška, Urban, P. Kousal. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Reklama