Hlavní obsah

Zlín - Olomouc 2:3Stav série 1:3Olomouc je po vyřazení Zlína posledním čtvrtfinalistou, čeká ji Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Herman 0 : 1
42. Galvas 0 : 2
56. Fořt 1 : 2
57. Laš 1 : 3
58. Klhůfek 2 : 3
Záznam online reportáže

Zlín
Aktualizováno

Hokejová extraliga už zná všech osm účastníků čtvrtfinále play off. Jako poslední do něj proklouzla Olomouc, která v sobotu zvítězila ve čtvrtém utkání předkola na ledě Zlína 2:1 a celkově vyhrála 3:1 na zápasy. O semifinále si Hanáci zahrají s vítězem základní části Plzní, série odstartuje první duelem na západě Čech ve čtvrtek. Zlín je po Spartě druhým týmem, kterému skončila sezona. Olomouc si ve své osmé extraligové sezoně zahraje čtvrtfinále počtvrté.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejisté Olomouce se radují z prvního gólu proti Zlínu.

Článek
Fotogalerie

K postupové výhře Hanákům pomohla precizní defenzivní hra podložená skvělým výkonem slovenského brankáře Branislava Konráda. Úvodní gól hostů vstřelil v 8. minutě Jakub Herman, druhý při přesilovce ve 42. minutě obránce Jakub Galvas.

Zlín ale nerezignoval a v závěrečném dramatu při hře bez brankáře zkorigoval výsledek Tomáš Fořt. Náskok Olomouce ale navýšil střelou do prázdné branky Marek Laš, nicméně v 58. minutě ještě vykřesal naději na zvrat znovu v power play Pavel Klhůfek. Těsnou výhru už Olomouc s vypětím sil ubránila.

Trenér Zlína Robert Svoboda ve snaze odvrátit mečbol promíchal první tři útočné řady. Pohromadě nechal pouze produktivní čtvrtý útok, který v předchozích utkáních play off vstřelil polovinu ze šesti branek Beranů. Do sestavy se vrátili uzdravený obránce Nosek a útočník Popelka. Hanáci se museli obejít bez zraněného obránce Ondruška, který ještě v pátek večer podstoupil v Přerově operaci zlomené ruky.

Od úvodních minut vsadili domácí na útočný hokej. Vytvořili si územní převahu, přes pozornou defenzivu se ale nedostávali do střeleckých příležitostí. Hanáci se ubránili i při prvním oslabení a v 8. minutě udeřili. Hbitý Jergl unikl po pravé straně a z jeho přihrávky Herman prostřelil Kašíka. Kohouti poprvé v sérii dali úvodní gól. Inkasovaná branka otřásla sebedůvěrou Beranů, vypadli z tempa a trápili se při zakládání útočných akcí.

Z útlumu se Berani probrali ve druhé třetině. Vytvořili si několik vyložených šancí, ale neporadili si s Konrádem. Ten zlikvidoval Okálovo sólo, ve 24. minutě při něm stálo štěstí, protože Šťastného střela z pravé strany lehce tečovala horní tyčku. Další možnost promarnil Popelka, jenž sám před Konrádem mířil vedle. Houževnatí Kohouti důsledně bránili, nekomplikovali si situaci a mnohdy jen vyhazovali kotouče z obranného pásma.

Druhou ránu zasadili Hanáci při vyloučení zlínského kapitána Veselého v úvodu třetí třetiny. Kombinační akci Buriana se Strapáčem zakončil Galvas, jenž si od útočné modré čáry najel před branku a po krátké kličce překonal Kašíka.

Berani dohrávali bez zraněného obránce Žižky a útočníka Okála. Trenér Svoboda vsadil na riziko a už pět minut před koncem vyzkoušel power play. Tah mu vyšel, v 56. minutě po přihrávce Freibergse se kotouč od Fořtovy brusle odrazil do sítě. Pokračování hry bez brankáře už ale Zlínu nevyšlo a vítězství Olomouce zpečetil o minutu později Laš. O zápletku se sice ještě postaral Klhůfek při dalším pokračování hry bez brankáře, ale víc už domácí nestihli.

Předkolo play off hokejové extraligy - 4. zápas:
Aukro Berani Zlín - HC Olomouc 2:3 (0:1, 0:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 56. Fořt (J. Ondráček, Freibergs), 58. Klhůfek (D. Šťastný, Freibergs) - 8. Herman (Jergl, Strapáč), 42. J. Galvas (Strapáč, Irgl), 57. Laš (Eberle, Jaroměřský). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 4163. Konečný stav série: 1:3.
Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Žižka, Řezníček, Novotný - Okál, Fořt, Ondráček - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - Kubiš, Popelka, O. Veselý - Klhůfek, Fryšara, Sedláček. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Staněk, J. Galvas, L. Galvas, Houdek - Eberle, J. Knotek, Laš - Irgl, Strapáč, Burian - Skladaný, Ostřížek, J. Káňa - Jergl, Herman, Holec. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.
Konečný stav série: 1:3.

Reklama

Související témata: