Hlavní obsah

Litvínov - Jihlava 2:0Hokejisté Jihlavy se výrazně přiblížili baráži

MinutaMin. Tým Hráč Akce
52. Jurčík 1 : 0
58. Matoušek 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté třinácté Jihlavy podlehli ve 3. kole skupiny o umístění v extralize na ledě posledního Litvínova 0:2 a mají už jen teoretickou naději na únik baráži o udržení. Dukla by k tomu potřebovala v posledních třech kolech získat plný počet bodů a dvanáctý Chomutov by naopak už nesměl bodovat. O branky vítězů se postarali Ondřej Jurčík a Tomáš Matoušek.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Trenér Jihlavy Petr Vlk na střídačce.

Článek

Litvínov byl aktivnější a ve třetí minutě mohl otevřít skóre Jánský, ale minul. Na druhé straně se dostal za obranu domácích Skořepa, ztroskotal však na Petráskovi. Litvínov se ubránil při Trávníčkově trestu a změnu bezbrankového stavu nepřineslo ani v závěru úvodního dějství vyloučení hostujícího Jiránka.

Při něm mohla nejdříve udeřit v oslabení Dukla, ale Petrásek zlikvidoval Strakovu šanci. Při následném tlaku Vervy měl největší možnost na skórování Hanzl, avšak Kořenář stihl jeho pokus vytěsnit lapačkou.

Litvínov střídal brankáře

Do druhé dějství nastoupili Severočeši v oslabení po Skleničkově faulu z konce úvodního dějství i bez brankáře Petráska, jehož nahradil Kantor. Ten se svými spoluhráči při početní výhodě Dukly odolal. Potom se v rychlém sledu bránila úspěšně Jihlavě po faulech Čachotského a Šidlíka. Šance nedále ve druhém dějství chyběly a nic se neměnilo ani při trestu hostujícího Rabbita.

V závěrečném dějství nabídl domácím další početní výhodu exlitvínovský Stříteský, při kterém trefil zamířil jen do boční sítě Mikúš. Ve 48. minutě šel pykat domácí Čutta a z úniku v oslabení měl velkou šanci Černý, ale Kořenář svůj tým podržel. Dukla se pak při tlaku před Kořenářem také neprosadili a v dalším úniku po návratu z trestné lavice neuspěl ani Čutta.

V 52. minutě byl za sekání potrestán jihlavský Straka a navíc dostala dvouminutový trest i hráčská lavice Dukly za nesportovní chování. Početní výhodu pěti proti třem využil bleskově po 12 vteřinách po Mikúšově přihrávce Jurčík. Naději na bodový zisk nováčkovi soutěže definitivně sebral v 58. minutě Matoušek, který překonal Kořenáře ranou z levé strany od mantinelu.

3. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
HC Verva Litvínov - HC Dukla Jihlava 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 52. Jurčík (J. Mikuš, F. Lukeš), 58. Matoušek (Válek, Jícha). Rozhodčí: R. Svoboda, M. Sýkora - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 3:7, navíc Šidlík (Jihlava) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 1726.
Litvínov: Petrásek (21. Kantor) - Sörvik, Iberer, Čutta, Baránek, Z. Sklenička, Frolo, L. Doudera - J. Černý, J. Mikúš, F. Lukeš - Marek Růžička, Řehoř, Trávníček - Jícha, Válek, Jurčík - Jánský, M. Hanzl, Matoušek. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.
Jihlava: Kořenář (51:53 - 52:14 Volden) - Stříteský, Suchánek, De la Rose, Šidlík, D. Kajínek, Váňa, Půža - Čachotský, A. Zeman, Jiránek - P. Straka, Skořepa, Anděl - Rabbit, R. Hubáček, F. Seman - Diviš, Hamill, Bryhnisveen. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice