Hlavní obsah

Hezká tvář nestačí. Kvůli špatným výsledkům opouštějí Bouchardovou sponzoři

Když před necelými čtyřmi roky hrála finále Wimbledonu a semifinále na Australian Open a French Open, předvídala se jí velká budoucnost. Kanadská tenistka Eugenie Bouchardová ale v posledních letech stále hledá svou ztracenou formu a propadá se žebříčkem. Není tedy divu, že trpělivost dochází sponzorům, kteří čtyřiadvacetiletou krásku houfně opouštějí.

Foto: Jayne Kamin-oncea, Reuters

Eugenie Bouchardová vypadla na turnaji v Indian Wells v prvním kole.

Článek

Loni po skončení neúspěšné sezóny, v níž si zahrála jen jedno semifinále, Eugenie Bouchardová prohlásila, že to byl její nejhorší rok na okruhu. Fanouškům zároveň slíbila, že udělá vše pro to, aby se zlepšila a hrála jako dříve. Avšak zatím se to bývalé světové pětce nedaří splnit.

Na začátku roku na Hopman Cupu prohrála všechny své zápasy, v Hobartu vypadla v prvním kole a na Australian Open neprošla do třetího. V Tchaj-peji v únoru sice došla až do čtvrtfinále, avšak nyní v Indian Wells opět nezvládla úvodní kolo. Propad žebříčkem pokračuje dál a čtyřiadvacetiletá Kanaďanka nyní figuruje až na stošestnáctém místě.

„Musíme si teď sednout s mým týmem a pokusit se něco vymyslet,“ uvedla po vypadnutí v Indian Wells. Trpělivost s tenisovou kráskou dochází podle webu nypost.com sponzorům. Hned tři společnosti, Colgate, pojišťovna Aviva a USANA zaměřující se na výživové produkty a doplňky stravy, se rozhodly, že s ní letos neprodlouží dobíhající sponzorské smlouvy.

Bídu ale mít Bouchardová rozhodně nebude. Minulý měsíc totiž vyhrála spor s Americkou tenisovou asociací (USTA). Ta podle newyorského soudu nese z větší části vinu na jejím zranění, ke kterému došlo na US Open v roce 2015. Bouchardová tehdy uklouzla na právě umyté podlaze a utrpěla otřes mozku. Od té doby se jí podle jejích slov přestalo dařit. USTA tak bude muset zaplatit tři čtvrtiny částky, které na ní tenistka vysoudí. Kolik miliónů dolarů to bude, ale ještě nebylo rozhodnuto.

Reklama

Související témata: