Hlavní obsah

Hrála skvěle, chválila po vyřazení Serena sestru. Brzy zase vyhraje turnaj, předpovídá Venus

Indian Wells/Praha

Již ve třetím kole se na turnaji v Indian Wells potkaly sestry Williamsovy. Ačkoliv doposud většinu vzájemných utkání vyhrála mladší Serena, tentokrát se z postupu do dalšího kola radovala sedmatřicetiletá Venus. Ta Serenu porazila ve dvou setech 6:3 a 6:4. „Už dlouho jsem ji neviděla hrát tak dobře,“ pochválila pak Serena svou sestru.

Foto: Jayne Kamin-oncea, Reuters

Venus (vlevo) a Serena Williamsovy po zápase na turnaji v Indian Wells.

Článek

Šestatřicetiletá Serena se v Indian Wells vrátila po půlroční mateřské pauze. A vítězně. V prvním kole si poradila se Zarinou Dijasovou z Kazachstánu a ve druhém s Belgičankou Kiki Bertensovou. V tom třetím na ni čekala její nejméně oblíbená soupeřka, avšak milovaná sestra Venus.

„Samozřejmě, že jsem si přála, abych narazila na někoho jiného,“ uvedla před utkáním Serena na webu WTA. „Naše vzájemné zápasy nemám ráda. Je to velký rozdíl, když se střetneme v semifinále, finále, nebo už ve třetím kole. Rozhodně je lepší se potkat později a být spolu na turnaji co nejdéle,“ vysvětlovala.

Teď však jedna z nich musela soutěž opustit netradičně brzy. Po necelé hodině a půl to byla Serena. Venus ji porazila ve dvou setech 6:3 a 6:4. „Netrefovala jsem údery, které běžně nekazím, a to těsně. Alespoň už to bylo na hraně. Zlepšuju se. Ještě to sice není takové, jak bych si představovala, ale brzy bude,“ prohlásila po zápase Serena.

„Mám před sebou ještě hodně práce a těším se na ni. Prostor pro zlepšení mám obrovský,“ tuší vítězka třiadvaceti grandslamů a pochválila za výkon svou sestru. „Už dlouho jsem neviděla hrát Venus tak dobře. Nedělala mnoho chyb, dařilo se jí na servisu. Všechno prostě zvládala skvěle,“ dodala maminka šestiměsíční dcerky Alexis Olympie.

Venus zase věří, že brzy svou sestru uvidí, jak se raduje z dalšího poháru. „Prostě jsem měla štěstí, že mám teď odehráno více zápasů než ona,“ konstatovala sedmatřicetiletá Venus. „Myslím, že se ale brzy vrátí mezi nasazené a zase vyhraje nějaký turnaj,“ uzavřela osmá hráčka světa, která se v osmifinále utká s Anastasijí Sevastovovou z Lotyšska.

Reklama