Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 3:2 SNStav série 1:0Třinec se v úvodním čtvrtfinále nadřel, rozhodl kanonýr Růžička

MinutaMin. Tým Hráč Akce
42. Polanský 1 : 0
43. Beran 1 : 1
54. Beran 1 : 2
56. Ciencala 2 : 2
80. Růžička (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

řinečtí hokejisté zdolali v úvodním čtvrtfinálovém utkání play off extraligy Pardubice 3:2 po samostatných nájezdech. Oceláře dostal do vedení ve 42. minutě Jiří Polanský, hosté pak sice otočili stav díky dvěma trefám Matěje Berana, ale v čase 55:13 vynutil prodloužení David Cienciala. Vítěznou branku v rozstřelu si připsal Martin Růžička. Série pokračuje druhým zápasem ve středu opět v Třinci od 17:00.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Útočník Martin Růžička z Třince střílí ze samostatného nájezdu vítězný gól za záda pardubického brankáře Ondřeje Kacetla.

Článek
Fotogalerie

Už v úvodní minutě pomohla Dynamu po bekhendovém blafáku třineckého Draveckého tyč. Po počátečním náporu Ocelářů, kteří postrádali slovenského reprezentačního útočníka Marcinka, se Pardubice osmělily a několik střídání domácím zle zatápěly. Marosz ale nadvakrát zblízka nepřehodil Hrubcův beton, vzápětí Petr Sýkora trefil tyč a Treille jen těsně minul.

Hře Třince chyběl v prostřední části nápad, domácí hráči častokrát zbytečně místo střely přihrávali. Šancí ubylo, tu největší zahodil hostující Petr Sýkora, který v přečíslení tři na jednoho nakonec nepřihrál ani pořádně nevystřelil. Skvěle si při celé akci počínal domácí bek Musil. Potom ještě zblízka neuspěl Marosz a Pardubičtí se neprosadili ani při minutové přesilové hře čtyř proti třem.

První gól série dal Polanský s notnou dávkou štěstí. Zblokovaná přihrávka Svačiny se od něho odrazila za záda Kacetla. S Pardubicemi gól neotřásl. Drzým průnikem se dostal obránce Trončinský až k zakončení a jeho střelu pohodlně doklepl do prázdné branky Beran. Stejný hráč poté korunoval aktivitu hostů v 54. minutě druhým gólem, když se od jeho brady dostal puk do branky. Sudí si situaci ještě prověřili u videorozhodčího.

Ani jednomu týmu v utkání přesilové hry moc nešly, ale Oceláři nakonec dokázali potrestat faul Treilleho. Sražený puk se dostal k Ciencialovi, který střelou do prázdné branky vyrovnal. Oba celky mohly rozhodnout ještě v základní hrací době. Hostující kapitán Rolinek ale zblízka neuspěl a na druhé straně Adamský v sólovém úniku nevyzrál na Kacetla, kterého navíc ještě fauloval.

Domácí v prodloužení promarnili tři početní výhody. Nejvíce Dynamu zatrnulo při šanci Hrni, jehož střelu do odkryté branky na poslední chvíli hosté zblokovali. Šance Michala Kovařčíka a Draveckého pak kryl Kacetl.

Dramatický zápas vyvrcholil penaltovým rozstřelem, který v základní části dvakrát ovládli ve vzájemných zápasech Oceláři a v obou případech rozhodl Martin Růžička. Kanonýr domácích se prosadil i tentokrát, když ve čtvrté sérii navázal na Petružálkův úspěšný pokus. Hosté už jen korigovali trefou Petra Sýkory.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 2:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 42. Polanský (Svačina, Martin Růžička), 56. Cienciala (Roman Vlach, Krajíček), rozhodující sam. nájezd Martin Růžička - 43. M. Beran (Trončinský, Čáslava), 54. M. Beran (Cardwell). Rozhodčí: Kika, Pešina - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:0. Diváci: 4849. Stav série: 1:0.
Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, Roth, D. Musil, Matyáš, Linhart - Martin Růžička, Roman Vlach, J. Petružálek - Hrňa, Cienciala, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Rákos - Kvasnica. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.
Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Cardwell, Wishart, Hrabal, Mojžíš - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - T. Svoboda, Tomášek, S. Treille - M. Kaut, Poulíček, Perret - Bojko, Dušek, M. Beran. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Reklama