Hlavní obsah

Plzeň - Olomouc 2:3 SNIrgl zařídil hattrickem výhru Olomouce v Plzni po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Irgl 0 : 1
29. Schleiss 1 : 1
36. Irgl 1 : 2
48. Kindl 2 : 2
65. Irgl (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté HC Olomouc vyhráli úvodní čtvrtfinále play off v Plzni 3:2 po samostatných nájezdech. Rozhodující trefu zaznamenal Zbyněk Irgl, jenž se už do šedesáté minuty trefil do plzeňské sítě dvakrát.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zbyněk Irgl z Olomouce proměnil v Plzni ve čtvrtfinále play off oba své nájezdy a pomohl Hanákům k první výhře v sérii.

Článek
Fotogalerie

Vítěz Prezidentského poháru Plzeň nastoupila do čtvrtfinále proti Olomouci jako jasný favorit. Na ledě Indiánů se ale dostali do vedení v první třetině Hanáci, když si ve 12. minutě vybruslil před branku zkušený Zbyněk Irgl a jeho rána se zastavila až v síti.

Na vyrovnání museli Západočeši čekat skoro do poloviny zápasu. Nevyužili totiž ani přesilovku pěti proti třem. Za zády gólmana Konráda skončil touš až ve 29. minutě po nenápadné akci, kterou zakončil Jan Schleiss. Jenže i po druhé třetině šli nakonec do kabin spokojenější hosté, když je do vedení poslal opět Irgl.

Ani v tomto případě ale Hanáci náskok neudrželi. Ve 48. minutě dělovkou překonal olomouckého gólmana obránce Jakub Kindl. Jelikož už další branka nepadla, došlo v Plzni na prodloužení. Tam byl velmi blízko ke vstřelení gólu Indián Mertl, ale trefil jen horní tyčku.

Pak se Hanáci dopustili prohřešku, když hráli v šesti a Plzeň dostala necelé čtyři minuty před koncem prodloužení výhodu přesilové hry. Obětavě bránící hosté ale oslabení ustáli. Nakonec došlo na samostatné nájezdy. V šesté sérii rozhodl o úspěchu olomouckého celku Zbyněk Irgl.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas
HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 29. Schleiss (D. Kindl), 48. J. Kindl (Gulaš, Kratěna) - 12. Irgl (Strapáč, J. Galvas), 36. Irgl (J. Knotek, Vyrůbalík), rozhodující sam. nájezd Irgl. Rozhodčí: Pavlovič, Šír - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 6111. Stav série: 0:1.
Plzeň: M. Svoboda - Kadlec, Moravčík, Čerešňák, J. Kindl, Jones, D. Sklenička, Pulpán - Gulaš, Mertl, Kantner - Indrák, Kratěna, Stach - D. Kindl, Kracík, Schleiss - Hollweg, Preisinger, Kodýtek. Trenéři: Martin Straka, Čihák, Jiří Hanzlík a Vlasák.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Staněk, J. Galvas, L. Galvas, Houdek - Eberle, J. Knotek, Laš - Irgl, Strapáč, Burian - Skladaný, Ostřížek, J. Káňa II - Jergl, Herman, Holec. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice