Hlavní obsah

Liberec - Brno 2:0Pulkrab dvěma góly rozhodl o výhře Liberce nad Brnem, druhá trefa padla z ofsajdu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Pulkrab 1 : 0
41. Pulkrab 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Jasná záležitost. Doma Liberec umí, Brno se dál trápí. Slovan porazil v předehrávce 21. kola Zbrojovku s přehledem 2:0. Dva góly vstřelil střelec jara Matěj Pulkrab. Severočeši se tak minimálně do sobotního večera posunuli na třetí místo před Olomouc, která hostí Karvinou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Matěj Pulkrab z Liberce střílí první gól do brněnské sítě.

Článek
Fotogalerie

Střet Liberce s předposledním Brnem měl jednoznačný průběh. V prvním poločase celek kouče Davida Holoubka jasně dominoval. Na střely ho vyhrál 4:0, na rohové kopy 6:0 a především na góly 2:0.

Poprvé se mohl trefit Milan Kerbr už ve 13. minutě, ale po centru Vladimíra Coufala v dobré pozici hlavičkoval nad branku.

Skóre otevřel až ve 26. minutě Matěj Pulkrab, jenž v pádu pohotově dorazil do branky střelu Radima Breiteho, kterou Dušan Melichárek vyrazil. Pulkrab se tak na jaře trefil v lize zatím v každém zápase, ve kterém nastoupil.

A za další čtvrthodinu slavil i druhý zásah. Ve 41. minutě nejprve vybojoval míč pro Oscara, ten nacentroval do vápna. Roman Potočný sklepl balón přesně na Pulkraba, který se nemýlil, tentokrát pravou nohou. Ve druhé půlce sezóny se ve čtyřech zápasech trefil už šestkrát!

Ještě předtím Melichárek vyrazil střelu Oscara.

Zbrojovka poprvé vystřelila na branku až v 54. minutě. Šance však zahazovali hlavně domácí. V 58. minutě mohl zvýšit vedení Potočný, ale mířil těsně mimo. V 67. minutě vyrazil střelu Zdeňka Folprechta Melichárek.

Hned z protiútoku mohl snížit Acosta, ale Václav Hladký udržel čisté konto. Stejně tak si poradil i s hlavičkou střídajícího Konstantina Konstantina Bazeljuka v 83. minutě. Byla to největší šance hostů v zápase.

Liberec zdolal neškodné Brno a prodloužil svou skvělou bilanci U Nisy, kde z posledních 23 zápasů prohrál jen jednou a to na podzim s Plzní. Naopak Brno potvrdilo, že v této sezóně se mu na hřištích soupeřů vůbec nedaří. Venku uhrálo jen čtyři body, vstřelilo hubených pět branek. U Nisy mizérii podtrhlo a čeká ho náročný boj o záchranu v nejvyšší soutěži.

Fotbalová HET liga - 21. kolo:
Slovan Liberec - Zbrojovka Brno 2:0
Branky: 26. a 41. Pulkrab.  Rozhodčí: Matějček - Hrabovský, Wilczek. ŽK: Kerbr, Folprecht, Bosančič - Vraštil. Diváci: 3730.
Liberec: Hladký - Coufal, Karafiát, Mikula, Kerbr - Breite, Folprecht (82. Havelka) - Oscar (69. Da Silva), Bosančič, Potočný (75. Pilař) - Pulkrab. Trenér: Holoubek.
Brno: Melichárek - Sukup, Pavlík, Kryštůfek, Vraštil - Acosta, Kratochvíl, Krejčí (60. Pilík), Lutonský (68. Juhar) - Škoda (74. Bazeljuk) - Růsek. Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: