Hlavní obsah

Hradec Králové - Liberec 3:1Stav série 2:0Hradec otočil zápas proti Liberci a vyhrál i druhé čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Bakoš 0 : 1
52. Cingel 1 : 1
58. Smoleňák 2 : 1
59. Bednář 3 : 1
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové porazili ve druhém čtvrtfinále play off extraligy Liberec 3:1 a v sérii hrané na čtyři vítězství vedou 2:0. Hosté vedli na východě Čech dlouho 1:0, ale domácí ve třetí třetině utkání otočili. Brankáře Romana Willa překonali Lukáš Cingel, Radek Smoleňák a Jaroslav Bednář.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva vpředu Lukáš Derner z Liberce, Radek Smoleňák z Hradce Králové a Lukáš Krenželok z Liberce.

Článek

Oba týmy nastoupily do zápasu ve stejných sestavách jako ve čtvrtek, jen kouč hostů Pešán udělal drobné změny ve složení obranných dvojic.

Liberec měl hned v úvodu výhodu přesilové hry, Pavlíkův faul však potrestat nedokázal. Filippi ve slibné situaci nemířil přesně. Podobně dopadl ve 4. minutě i Bednář. Bezbrankový stav změnil v 6. minutě Bakoš, jenž překonal Rybára.

Východočeši byli mírně aktivnější, trvalý tlak si však vytvořit nedokázali. Rybár měl dokonce více zákroků než jeho protějšek Will. Hostům se na rozdíl od předešlého duelu dařilo dlouho hrát bez faulů, prvním vyloučeným byl až ve 28. minutě Jelínek, Hradec však přesilovku nevyužil.

Ve 32. minutě měl velkou šanci vyrovnat Gregorc, pozorný Will však jeho střelu vyrazil.

Trenér domácích Sýkora se pokusil oživit hru změnami ve složení útoků, na začátku třetí třetiny však měli šance spíše hosté. Dlouhého i aktivního Filippiho však vychytal Rybár, Will si na druhé straně poradil s individuální akcí Kukumberga.

V 51. minutě byl vyloučen Ordoš a Mountfield v početní výhodě vyrovnal. Willa překonal Cingel. V 57. minutě se domácím podařilo zápas otočit, když se za obranu Liberce dostal Smoleňák a svůj brejk úspěšně zakončil. O šanci na vyrovnání poté hosty obrala vyloučení, domácí na konečných 3:1 upravili v přesilovce pět na tři.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 52. Cingel (Gregorc, Bednář), 58. Smoleňák (Cibulskis, Gregorc), 59. Bednář - 6. Bakoš (Redenbach, Jánošík). Rozhodčí Šír, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 1:5, navíc Lakatoš, P. Jelínek, Filippi (všichni Liberec) všichni 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 6390. Stav série: 2:0.
Hradec Králové: Rybár - Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený - Smoleňák, Koukal, Červený - Bednář, Kukumberg, Cingel - Köhler, Dragoun, Berger - Vopelka, Zigo, M. Látal. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.
Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Jánošík, Šmíd, Maier, Derner - Jašek, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Redenbach, Ordoš - Bulíř, Filippi, Kvapil - Lakatoš, J. Vlach, Dlouhý. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice