Hlavní obsah

Ufa - Čeljabinsk 3:2 PPFrancouz zastavil 44 střel, ale Traktor prohrál v prodloužení

Moskva

Reprezentační brankář Pavel Francouz zastavil v druhém čtvrtfinále Kontinentální ligy 44 střel hokejistů Ufy, ale druhé vítězství Čeljabinsku nevychytal. Domácí celek po gólu Igora Makarova ze 74. minuty vyhrál 3:2 a vyrovnal stav série na 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Francouz.

Článek

Ufa přes výraznou střeleckou převahu první zápas prohrála 1:2 a dnes nastoupila ještě nažhavenější. Už po 18 sekundách překonal Francouze neobsazený Joonas Kemppainen, na střely na branku vyhráli domácí hráči první třetinu 15:2.

Jenže Francouz odolával a Traktor dokázal v úvodu třetí části skóre otočit. V 53. minutě ale zaskočil českého brankáře Alexandr Loginov střelou zpoza obránce a po 13 minutách prodloužení dopravil vyražený kotouč do sítě Makarov. Protest Čeljabinsku rozhodčí neuznali, neboť při kontrole u videa neshledali, že by domácí hráč Francouze fauloval.

Vyrovnat stav série dokázali také hokejisté Kazaně, kteří doma porazili Magnitogorsk 4:1. Na vítězný gól přihrál v úvodu druhé třetiny Jiří Sekáč a s osmi body (1+7) si upevnil pozici nejproduktivnějšího českého hráče v play off.

Doma nečekaně neuspěl Petrohrad a do Jaroslavle rovněž pojede za stavu 1:1 na zápasy. Suverén základní části dal první gól, ale nakonec prohrál 1:2. Oba dosavadní čtvrtfinálové duely tak zvládl jen moskevský CSKA, kterému Jokerit Helsinky nedal gól ani dnes (2:0).

Čtvrtfinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Východní konference - 2. zápasy:
Ufa - Čeljabinsk 3:2 v prodl., stav série 1:1,
15:00 Kazaň - Magnitogorsk.
Západní konference - 2. zápasy:
15:00 Petrohrad - Jaroslavl, CSKA Moskva - Jokerit Helsinky.

Reklama

Související témata: