Hlavní obsah

Baník - Dukla 1:2Ostrava nezabrala ani pod Páníkem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Brandner 0 : 1
68. Kušnír 0 : 2
92. Baroš 1 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisty poslední Ostravy nenastartovala ani trenérská výměna a v prvoligové premiéře pod Bohumilem Páníkem doma ve 21. kole podlehli Dukle 1:2. Pro Pražany to bylo premiérové venkovní vítězství v sezóně, o které se postarali Patrik Brandner s Ondřejem Kušnírem. I proto, že Baníku po změně stran rozhodčí neuznali dva góly a Milan Baroš snížil až v nastavení, čeká nováček na první jarní výhru a na čtrnácté místo ztrácí propastných osm bodů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost Dukly z úvodního gólu.

Článek

Kouč Páník při své ligové premiéře nedělal žádné zemětřesení v sestavě a v porovnání s utkáním v Jablonci sáhl pouze ke dvěma změnám, z nichž jedna byla vynucená kvůli Fleišmanovu trestu za čtyři žluté karty.

Baník byl od začátku aktivnější a několikrát se přes levou stranu dokázal prokombinovat až do vápna, ale příhodné okamžiky k zakončení buď prováhal nebo scházela přesnější finální přihrávka.

Pražané vsázeli především na brejky. Gólem ve 13. minutě zaváněla po ostravském nedorozumění před vlastním vápnem křížná přihrávka Holendy na Brandnera, kterému ve skluzu kousek chyběl. Pět minut nato si Baník nepohlídal ani odražený balon a Laštůvka měl štěstí, že také Holíkův pokus postrádal větší přesnost.

Přes územní převahu Ostravy stejně Dukla nakonec skórovala. Miloševiče v 38. minutě po Kušnírově pasu ze strany vychytal ještě Laštůvka, ale s dorážkou Brandnera nic dělat nemohl.

Zápas se lámal po hodině hry. Sudí nejprve zapískali ofsajd při Barošově gólu a za tři minuty neuznali ani Hlinkovu ránu do sítě z pětadvaceti metrů, což domácí rozlítilo k nepříčetnosti. Nekoncentrovaný Baník pak záhy pustil do velké šance Holíka, který však minul opuštěnou bránu. V 67. minutě pak nechal zprava odcentrovat Schranze, jeho pas prošel malým vápnem až na Kušníra, který jen nastavil nohu.

Domácí upadli do ještě větší křeče. Až v 82. minutě měl snížení na noze Diop, ale Rada proti jeho pokusu secvakl kolena. Baník se v územní převaze protrápil až ke konečnému hvizdu. V nastavení ještě Baroš zblízka snížil, ale z dalších závarů už se nic neurodilo a po další prohře už bude mít Baník veliké problémy se záchranou.

21. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Dukla Praha 1:2 (0:1)
Branky: 90.+2. Baroš - 38. Brandner, 67. Kušnír. Rozhodčí: Nenadál - Paták, Kubr. ŽK: Procházka, De Azevedo - Bezpalec. Diváci: 3916.
Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Procházka, Psyché, Granečný - Hlinka - Fillo, Hrubý (71. Poznar), Jirásek (46. Diop), De Azevedo - Baroš. Trenér: Páník.
Dukla: Rada - Kušnír, Ostojič, Bezpalec, Miloševič - Brandner (90.+4 Douděra), Holík (79. Hanousek), Bilovský - Schranz (73. Preisler), Holenda, Podaný. Trenér: Hynek.

Reklama

Související témata: